Nema vremena: Hitne promene u ukrajinskom vrhu

Izvor: B92, 05.Feb.2023, 13:14

"Nema vremena": Hitne promene u ukrajinskom "vrhu"

Ukrajinski mediji javljaju da će ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov napustiti svoju funkciju sledeće nedelje.

Ministarstvo će verovatno voditi Kirilo Budanov, šef Obaveštajne službe Ukrajine (DUI).

Navodno, predsednički tim trenutno razmatra gde da premesti Reznikova jer "niko u kabinetu predsednika ne sumnja da on treba da ostane u timu". Reznikov bi navodno mogao da postane ministar pravde. Kako navodi Ukrajinska pravda, aktuelni ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravde Denis Maliuska mogao bi da postane ambasador u nekoj evropskoj zemlji.

Budanov će najverovatnije umesto njega voditi Ministarstvo odbrane. Poznato je da on svoju zamenu traži u obaveštajnoj službi.

"Kirilu je veoma teško da napusti DIU, ne želi da pređe u Ministarstvo odbrane jer razume da je to ogromna birokratska mašina. Ali nema više vremena da razmišlja o tome", rekao je neimenovani izvor. iz bezbednosne agencije.

Ministar odbrane je u intervjuu za Ukrajinsku pravdu, koji će uskoro biti objavljen, prokomentarisao mogućnost njegove ostavke.

"Nisam vodio nikakve razgovore u vezi sa ostavkom na ovu funkciju. Ponoviću odgovor drugim medijima: 'Svaki funkcioner treba da shvati da nije na funkciji doživotno. Mora da započne fazu i da je završi'", Reznikov rekao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajinski mediji najavljuju razrešenje ministra odbrane Reznikova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2023

Ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov verovatno ce biti razrešen dužnosti tokom sledeće nedelje, javila je danas ukrajinska novinska agencija Ukrajinska pravda, pozivajuci se na vladine i vojne izvore...Pretpostavlja se da ce njegova verovatna zamena biti Kirilo Budanov, šef ukrajinske vojne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.