Nema važnijeg datuma za Crnu Goru od 13. jula

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 08:47

"Nema važnijeg datuma za Crnu Goru od 13. jula"

Za Crnu Goru ne postoji važniji datum od 13. jula, poručio na prijemu povodom Dana državnosti predsednik Crne Gore Jakov Milatović.

Tom prilikom je dodao da je Crna Gora simbol istrajnosti, čiji je svaki pedalj slobode skupo plaćan "životima njenih najboljih sinova i kćeri".

Prijemu održanom u predsedničkoj rezidenciji na Cetinju prisustvovali su predstavnici političkog, naučnog, kulturnog, privrednog i sportskog života Crne Gore, gradjanski aktivisti, raniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najviši državni funkcioneri, kao i predstavnici diplomatskog kora i visoki zvaničnici medjunarodnih organizacija i institucija, prenosi RTCG.

''Vekovi borbe za opstanak učinili su ovu zemlju simbolom istrajnosti, svaki pedalj je plaćan života. Luča nepokornosti nikad nije ugašena na ovom našem kršu. Kao predsednik Crne Gore radujem se što smo danas ovde i što bez obzira na naciju i veru šaljemo poruku da su slobodna i antifašistička Crna Gora naš najveći ideal", poručio je Milatović.

Milatovićeva supruga i prva dama Crne Gore Milena Milatović je u svom obraćanju istakla da je potrebno dati omaž ''svim ženama u Crnoj Gori čija su postignuća i žrtve ugradjeni u temelje naše zemlje''.

''Moramo zajedničkim snagama učiniti sve što možemo da iskorenimo svaki vid nasilja, uključujući i rodno-zasnovano, koje, nažalost, u nekim slučajevima ima tragičan ishod", poručila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.