Nema privremene slobode za Stanišića

Izvor: RTS, 22.Jul.2009, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema privremene slobode za Stanišića

Odbačen zahtev bivšeg načelnika Državne bezbednosti Jovice Stanišića za puštanje na privremenu slobodu. Sudsko veće Haškog tribunala navodi da optuženi nije izneo nijedan argument koji bi išao u prilog njegovom zahtevu.

Sudsko veće Haškog tribunala odbacilo je zahtev bivšeg načelnika Službe državne bezbednosti Srbije Jovice Stanišića da bude privremeno pušten na slobodu za vreme letnje pauze u radu Tribunala.

Stanišić nije izneo nijedan argument >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji bi u ovom trenutku išao u prilog njegovom privremenom puštanju na slobodu, do nastavka suđenja, ocenilo je Sudsko veće.

"Veće smatra da, pod ovim okolnostima, ne bi trebalo da se dozvoli zahtev za privremeno puštanje na slobodu", navodi se u zaključku.

Kako je objavljeno na sajtu Haškog tribunala, letnja pauza će trajati od 27. jula do 14. avgusta, ali je napomenuto da bi i u tom periodu mogla da budu održana neka saslušanja.

Sudsko veće je pre dve nedelje odobrilo zahtev Stanišićevog kooptuženog, Franka Simatovića, za privremeno puštanje na slobodu od 23. jula do 20. avgusta.

Stanišić i Simatović su pred Haškim tribunalom optuženi za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1995. godine.

Obojica su uhapšeni u Srbiji 13. marta 2003. godine i nekoliko nedelja kasnije izručeni Tribunalu, gde su se, prilikom prvog pojavljivanja pred Sudom izjasnili da nisu krivi ni po jednoj tački optužnice.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.