Nema plana B za moju kandidaturu

Izvor: B92, 06.Mar.2017, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema plana B za moju kandidaturu"

Kandidat desnice za francuske predsedničke izbore Fransoa Fijon potvrdio je tokom kriznog sastanka svoje stranke da "nema plana B" za njegovu kandidaturu.

On je za svoju kandidaturu rekao da je "jedina legitimna".

"Sada je vreme da se svako osvesti i vrati razumu, jer naši birači neće oprostiti onima koji podržavaju otrov podele", rekao je Fijon u saopštenju podeljenom novinarima.

Predsednik Senata Žerar Laršer je tokom kriznog sastanka političkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbora stranke Republikanci rekao da je Fijon stavio tačku na oklevanja oko njegove predsedničke kandidature i da je "ta rasprava završena", prema izjavama više učesnika.

Fijon je takođe rekao da je spreman da se sastane s bivšim predsednikom Nikolom Sarkozijem i bivšim premijerom Alenom Žipeom, koji je jutros objavio da neće da bude zamena za Fijona kao predsedničkog kandidata ako bi on rešio da se povuče.

"Izgubili smo suviše dugo vremena u praznim diskusijama i ostavili slobodan teren kranjoj desnici i kandidatima levice da trljaju ruke dok gledaju naš razdor", rekao je Fijon u saopštenju.

Fijonova kampanja pogođena je skandalom nastalim zbog optužbi da su njegova supruga i dvoje dece primali plate kao njegovi parlamentarni pomoćnici, za poslove za koje se sumnja da su bili fiktivni.

On treba sredinom meseca da se pojavi pred istražnim sudijama i verovatno je da će protiv njega biti podignuta optužnica, što je poslednjih dana izazvalo masovno osipanje podrške njemu kao predsedničkom kandidatu i napuštanje bliskih saradnika.

Prvi krug predsednički izbora u Francuskoj zakazan je za 23. april, a drugi za 7. maj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.