Nema osnova za hapšenje osumnjičenog za smrt devojaka u BiH

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2016, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema osnova za hapšenje osumnjičenog za smrt devojaka u BiH

MUP Srbije nema zakonskog osnova da uhapsi Sanjina Seftića, koji se sumnjiči da je pre dva dana pregazio dve devojke u Sarajevu jer za njim nije raspisana međunarodna poternica.

“Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova BiH obratilo se sinoć oko 23.45 časova Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije i obavestilo nas da se Sanjin Seftić sumnjiči za gaženje dve devojke u Sarajevu i da je pobegao sa lica mesta. Rekli su nam da je po njihovim podacima lice ušlo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Srbiju na graničnom prelazu Uvac, što smo mi i potvrdili”, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Ističu da Sarajevo do ovog trenutka nije raspisalo međunarodnu crvenu poternicu koja predstavlja i nalog za hapšenje.

“Dok se ne budu stekli takvi uslovi službe u Srbiji nemaju zakonski osnov za lišenje slobode tog lica”, naglašavaju u MUP-u.

Navode i da će pripadnici MUP-a Srbije pružiti svu neophodna pomoć u konkretnom slučaju.

“Takođe, postoji i bilateralni Ugovor između dveju drzava o policijskoj saradnji, koji definiše slučajeve u kojima dve države za određena krivična dela isporučuju svoje drzavljane. Do ovog trenutka Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova BiH nije raspisalo poternicu“, naglašavaju u MUP-u.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Nema osnova za hapšenje Seftića dok se ne raspiše poternica

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2016

MUP Srbije nema zakonskog osnova da uhapsi Sanjina Seftića, koji se sumnjiči da je pre dva dana pregazio dve devojke u Sarajevu jer za njim nije raspisana međunarodna poternica...“Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova BiH obratilo se sinoć oko 23.45 časova Ministarstvu unutrašnjih poslova...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.