Organizatori ne planiraju da odlože Paradu ponosa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2011, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizatori ne planiraju da odlože Paradu ponosa

BEOGRAD -

Organizatori Parade ponosa saopštili su danas da neće otkazati niti odložiti taj skup i da samo država može da ga zabrani, čime bi pokazala da odustaje od svog suvereniteta.

Goran Miletić iz Organizacionog odbora je na predstavljanju sigurnosnih uputstava za učesnike Parade, naglasio da organizatori neće pristati ni na odlaganje te manifestacije, jer tu "nema mesta nagađanju i time se ništa ne bi promenilo".

Nikad nismo dobili podatke da je ugrožena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bezbednost, rekao je Miletić, zapitavši "ako postoje pretnje i bezbednosni rizici šta rade tužilaštvo i policija?".

"Državni organi moraju da pokažu da je država jača od nasilnika i da obavlja svoju funkciju", dodao je Miletić na konferenciji za novinare, ukazavši da je organizacija Parade započeta pre četiri meseca i da su kontaktirani svi državni organi.

Prema njegovim rečima, država da je mogla da bira rutu kojom će proći učesnici Parade i datum kada će ona biti ona održana.

Miletić je naglasio da su organizatori pokazali društvenu odgovornost, podvukavši da neće prihvatiti odluku da se zabrani Parada, ocenivši da bi takva odluka bila nelegalna.

On je upozorio da bez podrške državnih organa Parada ne može biti organizovana.

Miletić je kazao da je iznenađen izjavom gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa koji je sinoć zatražio da se svi skupovi najavljeni za vikend otkažu.

On je naveo da je izjednačavanje Parade sa skupovima, na kojima je rušen grad, neprihvatljiv, napomenuvši da organizacioni odbor ima jako dobru saradnju sa gradom i policijom.

NS: Otkazati Paradu

Nova Srbija (NS) je danas zatražila od vlade da otkaže Paradu ponosa, kao i sva okupljanja najavljena za nedelju.

Ne sporeći pravo svakog pojedinca ili grupe za borbu protiv diskriminacije, Paradu ponosa treba otkazati zbog ugrožene bezbednosne situacija u Srbiji napadom pripadnika Kfora na Srbe sa severa Kosova, navodi se u saopštenju Nove Srbije.

Dodaje se da je Sindikat policije upozorio na mogućnost da neke grupe izazovu nemire i nasilje u Beogradu, gde sutra počinje dečija manifestacija Radost Evrope.

Ukoliko se Parada ponosa održi i dođe do nasilja, Nova Srbija će u parlamentu tražiti odgovornost organizatora i nadležnih koji nisu uzeli u obzir sve aspekte rizika i sprečili održavanje tog skupa, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Parada ponosa" neće biti otkazana!

Izvor: S media, 30.Sep.2011

Organizatori "Parade ponosa" tvrde da ne sme doći do otkazivanja skupa. Objavljeno bezbednosno uputstvo učesnicima, ali i građanima. Pojedine ulice u centru Beograda biće zatvorene od četiri sata ujutru do 17 sati. ..Organizatori ovogodišnje "Parade ponosa" objavili su bezbednosno uputstvo učesnicima...

Nastavak na S media...

Organizatori ne odustaju od Parade

Izvor: RTS, 30.Sep.2011

Parada ponosa biće održana 2. oktobra, poručuju organizatori skupa. Zabrana Parade značila bi da država odustaje od suvereniteta u samom centru Beograda, ističu organizatori. ..Organizatori Parade ponosa saopštili su da neće otkazati niti odložiti taj skup i da samo država može da ga zabrani,...

Nastavak na RTS...

Organizatori ne planiraju da odlože Paradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2011

Organizatori Parade ponosa poručili su danas da ne odustaju od održavanja skup 2. oktobra i da ne planiraju odlaganje Parade.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Miletić: Zabrana Parade ponosa poraz države!

Izvor: S media, 30.Sep.2011

Ako vlast zabrani Paradu ponosa to je onda kapitulacija države pred dobro poznatim nasilnicima - kaže za S media portal Goran Miletić, jedan od organizatora Parade ponosa u Beogradu. ..Član organizacionog odbora Parada ponosa 2011. Beograd, Goran Miletić kaže za S media portal da 'ukoliko vlast...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.