Nema obećanja ni da će 10 dana biti bez kiše

Izvor: B92, 15.Jul.2020, 08:21

Nema obećanja ni da će 10 dana biti bez kiše

Beograd -- Kakvo je ovo leto, sigurno su se mnogi zapitali više puta jer nam se stalno smenjuju kiša i sunce.

Taman kada se malo opustimo zbog porasta žive u termometru, sačeka nas hladan tuš jer temperatura padne i za do 10 stepeni.

Tako će biti i u petak, za kada meteorolozi najavljuju novu turu padaviuna i osetni pad temperature

Meteorolog Đorđe Đurić rekao je za Jutarnji program TV Prve da je jutros u Sjenici izmereno samo jedan stepen, što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispod proseka čak i za Sjenicu gde su temperature uvek znatno niže.

„Ali ima i jedna dobra vest. Od ponedeljka se očekuje stabilizacija vremena i postepen porast temperature koje će se kretati u granicama proseka za ovo doba godine u Srbiji“, kaže on i dodaje da misli da smo svi izgleda zaboravili baš na te prosečne temperature u Srbiji, koje nisu tropske.

A kada je reč baš o tim tropskim danima i pitanja hoće li ih u Beogradu biti, ovaj meteorolog kaže da se ne može obećati ni da će 10 dana za redom biti vruće i bez padavina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.