Nema izručenja Mamića Hrvatskoj

Izvor: B92, 30.Avg.2019, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema izručenja Mamića Hrvatskoj

Sud u BiH odlučio je da bivši čelnik zagrebačkog FK Dinamo Zdravko Mamić ne može biti izručen Hrvatskoj, izjavio je Mamićev advokat Zdravko Rajić.

Hrvatska ga traži zbog višemilionske prevare.

"Dobio sam obaveštenje od suda. Pravosnažno je rešenje da nema uslova za izručenje gospodina Mamića Hrvatskoj", rekao je Rajić agenciji Hina.

Upitan da li postoji još neki mehanizam da Hrvatska zatraži Mamićevo izručenje, Rajić je rekao da je tom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlukom suda slučaj zaključen.

"Ne postoji druga pravna mogućnost što se tiče ove optužnice", naveo je Rajić.

On je dodao da sada predstoji "samo tehnička procedura da ministarstvo pravde BiH prosledi obaveštenje ministarstvu pravde Hrvatske".

Takav epilog je bio očekivan posle rasprave na sarajevskom sudu u julu, kada su i odbrana i tužioci rekli da Mamić ne može da bude izručen Hrvatskoj pošto poseduje bosanskohercegovačko državljanstvo, navodi hrvatska agencija.

Mamić je otišao u BiH uoči izricanja prvostepene presude kojom je osuđen na 6,5 godina zatvora. Od tada živi u Međugorju, a u više navrata je isticao da ne veruje hrvatskom pravosuđu.

Hrvatsko tužilaštvo u novoj optužnici tereti Mamića i još šest osoba da su oštetili Dinamo za oko 200 miliona kuna (27 miliona evra), sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih kompanija i ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača, između ostalog, navodi Hina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.