Nema dogovora oko minimalca, odluka na Vladi

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2015, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema dogovora oko minimalca, odluka na Vladi

Zbog neslaganja predstavnika sindikata i poslodavaca, Socijalno-ekonomski savet ni danas nije usaglasio dogovor o visini minimalne cene rada po radnom času za 2016, pa se očekuje da će odluku o tome u utorak doneti Vlada Srbije.

Predsednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković je rekao da odluka nije doneta zbog različitih stavova članova SES-a, odnosno sindikata i poslodavaca. Sindikati su tražili da se cena rada po radnom satu sa sadašnjeg 121 dinara, poveća na 143,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dinara, dok predstavnici poslodavaca smatraju da ona ne bi trebalo da se menja jer se još uvek u privredi nisu stekli uslovi za to.

Ministar rada Aleksandar Vulin rekao je da su predstavnici Vlade i resornog ministarstva bili na stanovištu da u ovom trenutku nema mogućnosti da se prevali još jedan teret na leđa privatnih poslodavaca, odnosno da se nisu stekli uslovi da se cena rada poveća. Vulin je takođe naveo da će konačnu odluku o tome sutra doneti Vlada Srbije.

Poslednji put, visina minimalca je promenjena u septembru prošle godine i tada je odlučeno da ona za ovu godinu po radnom satu iznosi 121 dinar. Prethodno se cena rada nije menjala od 2012. godine i iznosila je 115 dinara. Rok za utvrđivanje minimalne cene rada je 15. septembar.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.