Izvor: Press, 20.Avg.2018, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekada njive, a sada "zgrade niču kao pečurke"

Beograd -- Stanari Višnjičke ulice u Beogradu, kažu da pred njihovim očima cveta divlja gradnja.
Foto: Thinkstoc


































Višnjička >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Banja više od dve decenije susreće se sa divljom gradnjom na mestima gde su nekada bile njive. Stanari okolnih zgrada kažu da "nove zgrade niču kao pečurke" i da se nelegalno priključuju na kanalizaciju čime se stvaraju dodatni problemi.
Meštani Višnjičke Banje ne žele javno da govore o ovom problemu međutim ono što smo uspeli da saznamo je da je ova gradnja nelegalna i da je javna tajna ko je vlasnik ovih objekata. 

Iako su nas meštani i obavestili o problemu u Višnjičkoj ulici , sve što su imali da kažu rekli su iza kamera, verovatno zbog toga što je kako nezvanično tvrde - vlasnik objekata kriminalac. A oni koji su pristali da daju odgovor - ipak tvrde drugačije. 

"Ne bre to je legalno, kažu da imaju građevinsku dozvolu", tvrde. 

Da je legalno - nije jer tabla sa informacijama o projektima i izvođačima ne postoji ni na jednom od tri gradilišta na koliko smo naišli. Dok svako navodi vodu na svoju vodenicu, ne razmišlja se o vodi koja zaista može biti problem kada se Dunav izlije, a kako je uglavnom građeno uz vodu, problemima neće biti kraja.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.