Neistinite i paušalne optužbe SRS-a o Mihajlovićevoj

Izvor: RTS, 10.Nov.2017, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neistinite i paušalne optužbe SRS-a o Mihajlovićevoj"

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odbacilo je kao besmislene tvrdnje Srpske radikalne stranke da je ministarka Zorana Mihajlović upletena u "koruptivne radnje", i istaklo da bi ta stranka pre iznošenja neistina i paušalnih optužbi trebalo da se upozna sa zakonima i procedurama.
O besmislenosti iznetih optužbi najbolje svedoči tvrdnja da je u "koruptivne radnje upletena i Zorana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mihajlović čije je ministarstvo jedan od naručilaca spornih štampača", imajući u vidu da u 2017. godini Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nije nabavljalo štampače, navodi se u saopštenju.
Takođe se ukazuje da nabavku računarske opreme Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ne sprovodi samostalno, već preko Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, koja priprema i sprovodi javne nabavke i donosi odluku o izboru ponuđača.
Predstavnicima SRS-a koji su danas optužili Mihajlovićevu za umešanost u "koruptivne radnje", poručuju da bi pre iznošenja neistina i paušalnih optužbi trebalo da se upoznaju sa zakonima Republike Srbije, jer je ovakva procedura predviđena Zakonom o javnim nabavkama ("Službeni glasnik RS", br. 124/2012, 14/2015 i 68/2015).
"Da su se upoznali sa odredbama ovog zakona, znali bi da je Ministarstvo samo jedan od mnogobrojnih naručilaca za koje Uprava za zajedničke poslove nabavlja računarsku opremu putem centralizovane javne nabavke. Samim tim, Ministarstvo ne može da utiče na sadržaj konkursne dokumentacije, ocenu ponuda, kao i na donošenje odluke o izboru ponuđača, već samo sklapa pojedinačne ugovore sa ponuđačem koje je izabrala Uprava za zajedničke poslove", ističe se u saopštenju.
Srpska radikalna stranka zahtevala je ranije danas od Vlade Srbije da smeni Zoranu Mihajlović jer, kako kažu, dokazano radi protiv srpskih nacionalnih interesa, a tvrde i da je upletena u mnoge "koruptivne radnje".
Kao primer za to su na konferenciji za novinare naveli "korupciju u vezi sa nabavkom računarske opreme".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.