Izvor: Beta, 30.Jun.2022, 15:12

Negativan sadržaj u medijima problematičan za 70 odsto gradjana

U Srbiji se gradjani najčešće informišu preko televizije i internet portala, a čak 70 odsto gradjana smatra da u medijima ima previše negativnih sadržaja, rečeno je na konferenciji "Na kojoj smo medijskoj frekvenciji" koja je održana u okviru projekta "Nova pismenost".Ta je tema posebno važna u trenutku kada se očekuje odluka koje će televizije dobiti nacionalne frekvencije, istaknuto je na konferenciji.Direktor programa "Nova pismenost" Darko Soković istakao je da televizijski programi ne bi smeli da imaju samo funkciju zabave, već i da pruže publici neka nova znanja, ali da veruje da sama dodela nacionalnih frekvencija neće dovesti do velikih promena u društvenoj atmosferi."Nisu samo oni koji imaju dozvolu države mediji, svi smo mi mediji. Zato imamo odgovornost da u medijski prostor puštamo tačne i nezapaljive poruke, u skladu sa najvišim standardima" rekao je Soković.Dodao je da ko god da dobije frekvenciju, makar da to ne bude ni jedna od četiri televizije koje ih sada imaju, ne veruje da će se promeniti medijski trend.A trend je, kako je pokazalo istraživanje, da je indeks medijske pismenosti u Srbiji sve niži, i da četvrtina mladih rodjenih izmedju 1996. i 2012. godine uopšte ne želi da se informiše.Kako je rekla Sladjana Komatina iz CESID-a, ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Negativan sadržaj u medijima problematičan za 70 odsto gradjana

Izvor: Danas, 30.Jun.2022

U Srbiji se gradjani najčešće informišu preko televizije i internet portala, a čak 70 odsto gradjana smatra da u medijima ima previše negativnih sadržaja, rečeno je na konferenciji "Na kojoj smo medijskoj frekvenciji" koja je održana u okviru projekta "Nova pismenost".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.