Neću, kao neki, da tražim svetskog neprijatelja u Rusiji

Izvor: B92, 29.Avg.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neću, kao neki, da tražim svetskog neprijatelja u Rusiji"

Slovački premijer Robert Fico odbio je u Banskoj Bistrici da unosi antipatiju u slovačko-ruske odnose.

On je rekao da neće kao neki da traži novog svetskog neprijatelja, Rusiju, na koju može da se svali krivica za sve, a osudio je što neki svetski zvaničnici, kao britanska premijerka, otvoreno govore da bi upotrebili i nuklearno oružje.

"Uznemirenje u meni izaziva to što ponovo tražimo neprijatelje. Ponovo tražimo nekoga na koga možemo da svalimo krivicu za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve. Nikada neću unosti antipatiju u slovačko-ruske odnose. Odbijam to da stvaramo nekog novog svetskog neprijatelja", kazao je premijer na proslavi 72. godišnjice slovačkog narodnog ustanka protiv Hitlerove Nemačke i slovačkog marionetskog fašističkog režima, slovačkog pandana Nezavisnoj Hrvatskoj Ante Pavelića.

Slovački premijer upozorio je da je upravo sovjetska Crvena armija odigrala neospornu ulogu u borbama za oslobođenje Evrope od fašističke okupacije, što, kako je naglasio, ne sme nikada da se zaboravi.

Robert Fico osudio je i lakoću sa kojim neki svetski zvaničnici govore o upotrebi sile, čak i nuklearnog oružja.

"Sledio sam se kada je tokom posete Slovačkoj britanska premijerka na pitanje da li bi bila spremna da upotrebi nuklearno oružje bez ikakvog oklevanja kazala da bi bila spremna. Nisam doživeo Drugi svetski rat, dosta mi je bilo što sam išao po mrtve vojnike u Avganistan ili u poseti ranjenim vojnicima u bolnici. To je ostavilo ogroman ožiljak na mom srcu. Ako neko govori da tako (nuklearnim oružjem i silom) treba da rešavamo svoje političke probleme, radi jako loše", kazao je Fico.

Robert Fico izrazio je zabrinutost i zbog sve jače mržnje koja čak postaje zvanična doktrina nekih političkiha stranaka u Slovačkoj.

"Mržnja je put u pakao. Ako mržnja bude upravljala Slovačkom onda Bog joj pomogao kao zemlji", kazao je Fico.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fico: Rusija ne može biti krivac za sve

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2016

Slovački premijer Robert Fico odbio je u Banskoj Bistrici da unosi antipatiju u slovačko-ruske odnose i kao neki da traži novog svetskog neprijatelja, Rusiju, na koju može da se svali krivica za sve, a osudio je što neki svetski zvaničnici, kao britanska premijerka, otvoreno govore da bi upotrebili...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.