Nećete biti gladni, obećavaju humani ljudi

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jul.2015, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nećete biti gladni, obećavaju humani ljudi

Kad nam je zazvonio telefon u beogradskom dopisništvu "Vesti", jedino smo mogli da zaključimo po glasu da su pomoć od 50 evra putem Vestern uniona uputila deca - deci! "Nisu važna naša imena, samo recite od Vanje i Nenada iz Beča, i molimo vas da im izdiktirate kod kako bi podigli novac u banci ili na pošti", zamolila nas je nepoznata mlada osoba iz Austrije.

I nisu bili jedini koji su se obratili Redakciji jer nisu mogli dobiti na telefon porodicu Milošević iz vranjskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << naselja Raška. Naime, 34-godišnja Jasmina Milošević i njen 37-godišnji suprug Zdravčo Petrov nisu se u svojoj muci kako da prehrane četvoro dece ni setili da nam kažu da im je oduzeta telefonska kartica.

Srećom, pa imaju dobre komšije, koji su odmah organizovali kupovinu nove kartice, a pozajmili su im i mobilni telefon.

- Mnogo su nas obradovali, hvala im - kaže zahvalna Jasmina, koja je kao i suprug, već godinama bez posla.

Ćutali su sve dok im se i jedini obrok s kazana narodne kuhinje nije ukinuo. Narodna kuhinja je prestala s radom, pa je četvoro dece zajedno s roditeljima ostalo bez ijedne mrvice brašna i bez ijednog dinara u kući.

Da će im pomoći zemljaci sasvim je sigurno jer ako im samo neki od njih pošalju pomoć, Stefan, Marija, Anđela i Lazar neće viši biti gladni. To je obećao i naš humani čitalac Aleksandar Đurđević iz Nemačke kome smo poslali uputstva kako da donira svoj prilog. "Vesti" se zahvaljuju svim plemenitim ljudima iz dijaspore.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.