Nećemo pristati na bilo kakve ultimatume srpske strane

Izvor: B92, 14.Feb.2020, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nećemo pristati na bilo kakve ultimatume srpske strane"

Sarajevo -- Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović je istakao da je blokada rada državnih institucija apsolutno neprihvatljiva, objavili su sarajevski mediji.

On je obavestio ambasadore zemalja Kvinte i šefa Delegacije EU u BiH Johana Satlera da on i predsedavajući Prededništva BiH Željko Komšić neće pristati na bilo kakve ultimatume srpske strane.

Ambasadorima je, dodaje se, prenet odlučan stav članova Predsedništva BiH i njihovo čvrsto opredeljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za striktno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, Ustava BiH i odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Naglašena je i uloga Ustavnog suda BiH i stranih sudija u njemu, kao mehanizma zaštite Ustava BiH, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

Džaferović i članovi Kimšićevog kabineta danas su razgovarali sa ambasadorima zemalja članice Kvinte i šefom Delegacije Evropske unije u Bih Johanom Satlerom o sprovođenju odluke Ustavnog suda BiH i kako je navedeno, krize izazvane blokadom državnih institucija od predstavnika političkih stranaka iz Republike Srpske.

Džaferović je istakao da sva rešenja moraju biti plod dijaloga, isključivo u okviru Ustava BiH i evropskih standarda, a nikako pokušaja dominacije ili ultimativnog nametanja bilo čije politike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.