Nebojši Dugaliću nagrada Mija Aleksić - biti glumac

Izvor: RTS, 30.Sep.2019, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojši Dugaliću nagrada "Mija Aleksić - biti glumac"

U sklopu manifestacije "Dani Mije Aleksića" u Gornjem Milanovcu, proteklog vikenda za izuzetan doprinos u oblasti glume uručena je nagrada „Mija Aleksić - Biti glumac"srpskom glumcu, reditelju i profesoru glume, Nebojši Dugaliću.
Magiju glume pokazao je i u monodrami "Ispovest Dimitrija Karamazova" koju je izveo na sceni gornjomilanovačkog Kulturnog centra. A da su likovi koje tumači posebna umetnička >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dela izuzetne estetike i suverene stvaralačke kreativnosti stoji u obrazloženju nagrade koja mu je uručena u čast velikana srpskog i jugoslovenskog glumišta Milosava Mije Aleksića.
 
''Bitno je zaista očuvati sećanje na takvog jednog glumca, to je uvek dragoceno jer zapravo svaki naš ozbiljan znak sećanja je, naročito u ovoj zemlji, velika dragocenost'', kaže Nebojša Dugalić, glumac.
Nagrada "Mija Aleksić - biti glumac'' ustanovljena je prošle godine, kada je i započela manifestacija u Mijinom rodnom kraju. Želja je da se sačuva sećanje na briljantnog glumca i autentičnog umetnika.
''Značilo mi je isto, što sve ove nagrade koje su njegove, su stajale kod nas u ormanu i najzad, zbog ovog kulturnog centra su sada ovde, mogu svi da ih vide i to mi je isto drago'', kaže Velibor Aleksić, sin Mije Aleksića.
U bogatoj kulturnoj jeseni u Gornjem Milanovcu ovogodišnji, drugi ''Dani Mije Aleksića'' nadovezali su se na još jedno izdanje međunarodnog festivala kratkometražne filmske umetnosti.
''Nama je zadovoljtvo da pružimo što više kulturnih dešavanja našim sugrađanima tako da tokom ovih deset dana imamo nekih 26 kulturnih dešavanja koji se nižu jedan za drugim i najbitnije publika je tu, uživa, a mi nastavljamo sa radom'', kaže Dragan Arsić, Direktor Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu.
Manifestacija posvećena briljantnom dramskom glumcu i komičaru kog pamte generacije, u njegovom rodnom Gornjem Milanovcu traje do 4. oktobra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.