Izvor: B92, 07.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne znamo ništa o zločinu"

Beograd -- Nekadašnji opštinski čelnici u Suvoj Reci na suđenju izjavili da im nije poznato da se marta 1999. u Suvoj Reci dogodio zločin.

Stanimir Radić, koji je tokom NATO-bombardovanja bio predsednik Skupštine opštine Suva Reka, kaže da mu nije poznato da je opština bila angažovana za skupljanje leševa, negirajući svoj raniji iskaz da je štab Civilne zaštite primao informacije o leševima i da je bio zadužen za njihovo uklanjanje.

Radić je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zgrada opštine 50 metara od zanatskog centra gde se dogodio zločin, ali da se u Suvoj Reci nije dešavalo ništa neobično i da nije čuo pucnjavu o kojoj je posvedočio veći broj svedoka.

Za stradanje članova porodice Beriša u Suvoj Reci Radić je rekao da je čuo 2001, kada je otkrivena masovna grobnica u Batajnici.

Svedok Stanislav Anđelković, tokom marta 1999. komandant Štaba Civilne zaštite, kaže da nije bilo prijava o leševima, niti da je Civilna zaštita bila angažovana za njihovo sakupljanje i uklanjanje.

Anđelković je rekao da je čuo za ubistvo Jašara Beriše, ali da ne zna pod kojim okolnostima se to desilo i da je dva dana kasnije na benzinsku pumpu umesto Beriše postavljen optuženi Zoran Petković.

Radić i Anđelković su negirali navode više svedoka koji su tvrdili da su ih videli u zanatskom centru, ispred picerije u koju su policajci oterali albanske civile, a kasnije ubacili dve ručne bombe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.