Ne znam ko je ubio Dadu Vujasinović

Izvor: Vesti-online.com, 11.Avg.2011, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne znam ko je ubio Dadu Vujasinović"

Dragan Paravinja je pred Županijskim sudom u Šibeniku izjavio da ni na koji način nije umešan u smrt srpske novinarke Dade Vujasinović, javljaju hrvatski mediji.

Paravinja, koji se, između ostalog dovodi u vezu sa smrću Vujasinovićeve 1994. godine, tokom današnjeg saslušanja govorio je o svojim susretima s njom koji su se dogodili otprilike godinu ili dve pre njene smrti.

Branko Baica, advokat Parvinje, rekao je da njegov klijent nije konkretno poznavao Vujasinovićevu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se sa njom susreo samo dva puta, a da su u kontakt došli preko Paravinjinog rođaka.

Na pitanje novinara da li je Paravinjin rođak možda povezan sa smrću srpske novinarke, Baica je odgovorio odrično, navodeći da je i on stradao nedugo nakon Vujasinovićeve, te da njegov klijent misli da je i on ubijen.

Baica je rekao da bi o povezanosti te dve smrti mogle da odgovore institucije Srbije, te dodao da ne zna da li će današnje saslušanje Paravinje pomoći srpskoj policiji u rasvetljavanju slučaja ubistva Vujasinovićeve.

Paravinja, kako je rekao njegov advokat, nije pominjao ni jedno ime iz srpskog podzemlja.

Ispitivanje Paravinje u Šibeniku trajalo je tri sata, a saslušanju nisu prisustvovali predstavnici srpske policije. Saslušanje je tražila srpska policija, a to su dozvolili i nadležni organi u BiH.

Pred Županijskim sudom u Šibeniku Paravinju, koji je u Hrvatskoj osumnjičen za ubistvo maloletne Antonije Bilić, danas nisu smeli da ispituju o tom slučaju.

Paravinja je u BiH osuđen na dve godine i deset meseci zatvora zbog pokušaja silovanja. U Hrvatsku je privremeno izručen zbog ispitivanja u vezi sa nestankom Bilićeve, a i Srbija ga traži zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.