Ne smemo da dozvolimo da vešala budu simbol naše zemlje

Izvor: B92, 05.Feb.2019, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne smemo da dozvolimo da vešala budu simbol naše zemlje"

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da se vešala koja su doneta na protest u subotu, moraju osuditi i da se ne sme dozvoliti da budu simbol zemlje.

"Vešala morate da osudite ko god da ih je doneo. Ne smemo da dozvolimo da vešalo bude simbol naše zemlje", rekao je Stefanović za TV Pink.

On je poručio da treba da postoji kritika vlasti i da može da kaže svako šta hoće, ali da se ne mogu sprečiti da govore drugi ljudi koji imaju drugačije mišljenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Donesu veršala na Tearzije, na mesto gde su nam vešali ljude koji su mislili drugačije od fašističke Nemačke. Poruka je - vešaćemo sve koji ne misle isto kao mi", rekao je ministar.

Dodaje da je prvo pojavljivanje vešala na protestu relativizovano, a zatim kada su videli da to postaje problem, onda je usledilo da su navodno ubačeni provokatori iz SNS-a, a kada se videlo da su vešala nosili pripadnici Dveri, usledilo je pravdanje da "to nisu vešala već omčica".

"To vređa inteligenciju običnih ljudi. Ne znam kako ne shvataju. Ne možete nešto da osudite kada mislite da je to doneo jedan čovek, a onda kada se ispostavi da je blizak vama, onda više nije za osudu. Vešala morate da osudite ko god da ih je doneo", istakao je Stefanović.

Napominje da kada god se preti nekome iz redova opozicije, kada se napiše teške reč na društvenim mrežama, prete ubistvom i prebijenjem - istog momenta policija i tužilaštvo reaguju.

"Kao što smo pronašli one koji prete novinarima, koji rade nešto loše, ne smemo da dozvolimo da nasilje, da vešalo bude simbol naše zemlje", zaključio je ministar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.