Ne oživljavati stare podele u MKD

Izvor: B92, 11.Maj.2015, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne oživljavati stare podele u MKD"

Predsednik Parlamentarne skupštine OEBS Ilka Kanerva pozvao je sve političare i građane u Makedoniji da zajedno rade na promovisanju bezbednosti i dijaloga.

Osim toga, on je upozorio da se ne sme dozvoliti starim etničkim podelama da ponovo ožive u vreme političkih previranja.

Kako je saopštio OEBS, Kanerva je u ime parlamentarne skupštine OEBS uputio saučešće porodicama i prijateljima žrtava i pozvao na sprovođenje neposredne i kredibilne istrage povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedavnih napada u toj zemlji.

"Ključno je da se svi sektori društva usredsrede na promovisanje mira, saradnje i zaštite od bilo kakvih pokušaja da se ponovo vrate stare etničke podele, čije postojanje se protivi bezednosti nacije i njenom napretku", rekao je Kanerva.

Predsednik Parlamentarne skupštine podvukao je da politička kriza u Makedoniji mora da bude rešena što je pre moguće putem institucija i na osnovu demokratskih principa u cilju obezbeđivanja bezbednosti u, kako je rekao, kritična vremena i pozvao političare da reše krizu koja parališe zemlju.

"Oni se moraju osloniti na državne institucije, koje se rukovode vladavinom prava, kako bi prevazišli sadašnju situaciju. Neuspeh u tome predstavlja pretnju ne samo za stabilnost i bezbednost zemlje već i za region. Takođe, susedi Makedonije, moraju se sada ponašati u skladu sa posebnom odgovornošću koju imaju u promovisanju stabilnosti", dodao je Kanerva.

Predsednik Parlamentarne skupštine pozvao je političke lidere u Skoplju da u potpunosti prihvate podršku OEBS-a i međunarodne zajednice u ovom trenutku .

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OEBS poziva na dijalog u Makedoniji

Izvor: Blic, 11.Maj.2015

Predsednik Parlamentarne skupštine OEBS Ilka Kanerva pozvao je danas sve političare i građane u Makedoniji da zajedno rade na promovisanju bezbednosti i dijaloga nakon terorističkih napada i upozorio da se ne sme dozvoliti starim etničkim podelama da ponovo ožive u vreme političkih previranja...Kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.