Ne interesuje ih Cvetkovićeva glava, već moja

Izvor: Mondo, 19.Jun.2018, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne interesuje ih Cvetkovićeva glava, već moja"

Opoziciji ne odgovara što je novinar Stefan Cvetković pronađen živ i zdrav, primetio je danas predsednik Aleksandar Vučić i poručio opozicionim liderima da se lažima i neistinama ne pobeđuje.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Naravno, ne interesuje njih Cvetković, već samo kako mogu nešto da prikače Vučiću", rekao je predsednik odgovarajući na pitanje novinara o slučaju Cvetković.

Istakao je da je rasvetljavanje tog slučaja posao tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i policije i da zbog toga na nedavnoj pres konferenciji nije želeo da ulazi u detalje, ali je govorio jer su, zapravo, njega unapred optuživali za Cvetkovićev nestanak.

"Važno je da je pronađen. Za one osobe koje mi sole pamet, koje idu po balovima i stranim ambasadama, što kažu zašto sam uopšte govorio o tom slučaju, poručio bih im: govorio sam zato što ste mene unapred optuživali da sam ubio novinara, iako je bio živ i zdrav", objasnio je on.

Ukazao je da je Janko Veselinović, kojeg naziva "Đilasov potrčko", pisao da će, ako se ispostavi da je novinar ubijen, leteti Vučićeva glava i ostavke.

"Oni su tužni što je živ i zdrav. Na našim licima videli ste radost što smo ga našli, a na licima nekih samo što niste videli suze. Naše političke protivnike ne interesuje Cvetković, već samo kako mogu nešto da prikače Vučiću",  rekao je on.

Ukazao je na kampanju koju, kaže, vode Đilasovi mediji tvrdeći da je Cvetković nestao zato što je izveštavao o ubistvu Olivera Ivanovića.

"On je izveštavao da se radi o kriminalno mafijaškom ubistvu, koje nema veze sa politikom. Tih laži i besmislica koje iznose na dnevnom nivou nema kraja. Ne možete nikada da pobedite lažima i neistinama. Na svaku besmislicu sam spreman da odgovorim i na dnevnom nivou",  poručuje Vučić.

SUMNJA SE NA LAŽNU PRIJAVU

Danas je Osnovni javni tužilac Tihomir Knežević izjavio da su na osnovu do sada sprovedenih istražnih radnji nadležnih tužilaštava u Vršcu i Pančevu, utvrđene činjenice koje ukazuju i predstavljaju osnovanu sumnju da je novinar Stefan Cvetković izvršio krivično delo lažno prijavljivanje.

Imajući to u vidu, nadležno tužilaštvo će protiv Cvetkovića za navedeno krivično delo preduzeti zakonom predviđene radnje radi utvrđivanja mogućeg postojanja krivičnog dela i krivične odgovornosti učinioca, nakon čega će doneti odluku o daljem toku krivičnog postupka, najavljeno je iz tužilaštva a prenosi Tanjug.

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su, navodi se u saopštenju Kneževića, na osnovu do sada sprovedenih radnji nisu utvrdila da je došlo do izvršenja krivičnog dela protivpravno lišenje slobode ili bilo kog drugog krivičnog dela sankcionisanog Krivičnim zakonikom Srbije, u kome se Cvetković Stefan javlja kao oštećeni.

Novinar Cvetković: MUP mi je dodelio obezbeđenje

"Naime, utvrđeni materijalni dokazi i izjave svedoka, uključujući i izjavu samog Cvetković Stefana, ne potvrđuju ključne navode njegove izjave date nadležnim policijskim službenicima, a u kojoj tvrdi i time prijavljuje izvršenje nekog od navedenih krivičnih dela na njegovu štetu", navodi Knežević.

Cvetković je jutros izjavio za agenciju Beta da nema saznanja o eventualnoj krivičnoj prijavi protiv njega, a za danas je najavio konferenciju za štampu na kojoj će izneti svoju verziju priče o okolnostima njegovog nestanka 13. juna uveče u Beloj Crkvi, gde živi.

VELIKA POTRAGA: Nestao novinar Stefan Cvetković!

Javnost se uzbunila, jer je Cvetković novinar koji se bavio istragama korupcije i, između ostalog, istragom ubistva kosovskog političara Olivera Ivanovića.

Posle opsežne akcije policije Cvetković je pronađen dva dana kasnije u mestu gde živi, i odveden na saslušavanje u policiju.

Cvetković se dosad nije javno izjašnjavao o okolnostima nestanka, "jer ga je policija zamolila da ne ometa istragu", a za danas je najavio konferenciju za novinare.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić: Opoziciju ne interesuje Cvetkovićeva "glava", već moja

Izvor: RTS, 19.Jun.2018

Opoziciji ne odgovara što je novinar Stefan Cvetković pronađen živ i zdrav, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i poručio opozicionim liderima da se lažima i neistinama ne pobeđuje. . Odgovarajući na pitanje novinara...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.