Navodnjavanje: Četvrtina više vode za manje površina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2020, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navodnjavanje: Četvrtina više vode za manje površina

Za navodnjavanje u Srbiji je prošle godine potrošeno 24,1 odsto više vode nego u 2018. godini, a navodnjavana je ukupno manja površina, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Za navodnjavanje je u 2019. godini ukupno zahvaćeno 67.692 hiljada kubnih metara vode, od čega je 90,2 odsto bilo iz vodotokova.

Prošle godine u Srbiji je navodnjavano 46.863 hektara poljoprivrednih površina, što je za 74 hektara manje nego u 2018. godini.

Najzastupljeniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tip navodnjavanja je orošavanjem kojim je pokriveno 92,3 odsto navodnjavanih površina.

U ukupno navodnjavanim površinama najviše je oranica i bašti - 94,9 procenata, a zatim slede voćnjaci.

Prema podacima popisa poljoprivrede iz 2012. godine, u Srbiji se ukupno koristi 3,43 miliona hektara kao poljoprivredna površina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.