Navijači u centru Skoplja uzvikuju antialbanske parole

Izvor: Kurir, 16.Apr.2012, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači u centru Skoplja uzvikuju antialbanske parole

Na nekoliko mesta u centru Skoplja vide se bačene kamenice, polupan je jedan automobil, ali nije poznato da li ima povređenih.

SKOPLJE -  Grupa od oko 50 mladića okupila se u centru Skoplja uzvukujući antialbanske parole i pevajći navijačke pesme kojima se vređaju Albanci.

"Nek razumeju prokleti Šiptari da makedonsko ime neće da nestane", jedna je od parola koje pevaju okupljeni. Za sada nema zvaničnog saopštenja policije o eventualnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sukobima i pričinjenoj šteti. Na nekoliko mesta u centru Skoplja vide se bačene kamenice, polupan je jedan automobil, ali nije poznato da li ima povređenih.

Policija za sada drži pod kontrolom situaciju i ne dozvoljava okupljenoj grupi da ode prema naselju u kojem uglavnom žive Albanci. Nije poznato ko je organizator protesta. Preko društvene mreže Fejsbuk juče je pozivano na proteste kako bi se što pre našle ubice petorice mladića u Skoplju koji su ubijeni uoči Uskrsa.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.