Navaljni nije politički zatvorenik

Izvor: B92, 27.Jan.2021, 18:44

"Navaljni nije politički zatvorenik"

Aleksej Navaljni nije politički zatvorenik u Rusiji, kako ga predstavljaju na Zapadu i kako bi on hteo da se predstavi.

To je rekao šef ruske delegacije pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Petar Tolstoj.

Pitanje navodnog trovanja ruskog blogera i opozicionara danas je na dnevnom redu Parlamentarne skupštine SE, prenosi Sputnjik.

Tolstoj, koji je i potpredsednik Dume i PASE, podsetio je svoje evropske kolege da Navaljni nije ispunio obaveze koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imao kao neko ko je uslovno osuđen i da je zbog toga uhapšen.

Dodao je i da je Rusija uložila velike napore kako bi se razjasnile okolnosti u vezi s onim što se Navaljnom dogodilo u avionu.

„Spremni smo da sarađujemo s vama ali oslanjajući se na činjenice, a ne na propagandne klišee i krike koje danas, na žalost, možemo da čujemo u sali tokom zasedanja“, rekao je Tolstoj.

Podsetimo, Navaljni se vratio sa lečenja iz Nemačke u Rusiju. On je uhapšen na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi zato što se, kao uslovno osuđeni, nije javljao ruskoj policiji. Određen mu je pritvor od 30 dana gde će čekati ročište na kojem će biti odlučeno da li će mu uslovna kazna biti zamenjena kaznom zatvora. Ročište je zakazano za 29. januar.

U međuvremenu, njegove pristalice su protekle subote širom Rusije organizovale neodobrene proteste.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ranije je posavetovalo strane političare koji komentarišu situaciju sa Navaljnim da poštuju međunarodno pravo i pozabave se problemima u svojim zemljama, a ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nedavno je konstatovao da su izjave zapadnih političara na ovu temu kao prekopirane.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov istakao je da Kremlj ne namerava da sluša izjave iz inostranstva o Navaljnom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TOLSTOJ U SAVETU EVROPE: Navaljni nije politički zatvorenik kako ga predstavljaju na Zapadu!

Izvor: Kurir, 27.Jan.2021

Aleksej Navaljni nije politički zatvorenik u Rusiji, kako ga predstavljaju na Zapadu i kako bi on hteo da se predstavi, rekao je šef ruske delegacije pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Petar Tolstoj.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.