Naučnici ubili najstariji oblik života

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2013, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici ubili najstariji oblik života

U blizini Islanda je 2006. pronađena školjka koju su naučnici u skladu sa standardnom procedurom stavili u led pre ispitivanja, ne sluteći da su upavo tim postupkom ubili najstariji oblik života na zemlji.

Greškom ubili školjku staru pola milenijuma

Prvobitan zaključak, pre detaljne analize bio je da je školjka stara oko 400 godina. Međutim, nakon mukotrpnog istraživanja na Univerzitetu Bangor naučnici si došli do zaključka da je školjka rođena >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 1499. godina, te da je u trenutku pronalaženja imala 507 godina, piše ''Dejli mejl'', a prenosi ''Telegraf''.

 

Mekušac je dobio naziv Ming, jer je rođen u vreme vladavine ove kineske dinastije, što je bilo nekoliko godina nakon što je Kolumbo otkrio Ameriku.

 

Životni vek školjke računa se po broju prstenova koji se povećava svake godine, zbog čeka je i bilo veoma teško precizno odrediti starost jer su prstenovi bili prilično zgusnuti.

 

 

Naučnici veruju da je tajna ovako dugog životnog veka zapravo spor metabolizam ali neće stati na tome, već će nastaviti sa detaljnim istraživanjem.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.