Izvor: Blic, 17.Jan.2018, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici: Za 200 godina NEĆE BITI ŽIVIH BIĆA

Na Zemlji za 200 godina neće biti živih bića, jer će uslovi za život biti nepodnošljivi, upozoravaju američki i britanski naučnici. Ljudi izbacuju u atmosferu velike količine izduvnih gasova, što će na kraju dovesti do neminovne promene klime.

Čovečanstvo ne može da živi u takvoj sredini i odmah će nestati, navodi se u zvaničnom saopštenju stručnjaka za Nacionalnu akademiju nauka SAD.

Britanski poznati naučnik Stiven Hoking upozorava da će kroz 100 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godina na Zemlji zbog globalnog zagrevanja biti zagađene sve vodene površine.

Kao primer Hoking navodi Veneru, na kojoj je pre 4,5 miliona godina postojala tečnost, ali je zbog promene klime nestala i planeta je postala beživotna.

Naučnici su naveli i druge razloge zbog kojih može da nestane ljudska civilizacija.

Među njima su - nuklearna zima, koja može da počne zbog rata, pandemija, sudar Zemlje sa asteroidima, pa čak i napad veštačke inteligencije, ili vanzemaljaca.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Naučnici: Za 200 godina neće biti živih bića na Zemlji

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jan.2018

Na Zemlji za 200 godina neće biti živih bića, jer će uslovi za život biti nepodnošljivi, upozoravaju američki i britanski naučnici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.