Nataša Ninković − ponosna Hercegovka

Izvor: Studnel.com, 22.Jul.2015, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nataša Ninković − ponosna Hercegovka

Detinjstvo je provela u selu Necvijeće, koje je od Trebinja udaljeno pet kilometara. U tom selu je sa osam godina prvi put zaigrala kao glumica i to kao Crvenkapa u amaterskom pozorištu koje se nalazilo u sklopu Doma kulture. Majka Milena i otac Branko su bili dosta strogi i konzervativni ljudi. U srednjoj školi je bila dobar đak, ali veoma rano je počela da konzumira cigarete, što je bio šok za njene roditelje. Tokom srednjoškolskih dana bila je pravi buntovnik. Bunila >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << se protiv autoriteta u školi, ali i van nje

Odluku da proba da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu donela je iznenada. To je bila možda i najvažnija prekretnica u njenom životu. Akademiju je upisala sa sedamnaest godina u klasi Vladimira Jevtovića. Prva godina na fakultetu je bila vrlo teška za Natašu jer nije navikla da svoje najdublje emocije iskazuje javno, već da ih čuva za sebe. Studirala je zajedno sa Nelom Mihajlović, Vojinom Ćetkovićem, Borisom Pingovićem, Nebojšom Glogovcem, Sergejem Trifunovićem


Foto: www.trebinje.info
Njena prva filmska premijera Tri karte za Holivud u Sava centru donela joj je velika očekivanja, a zatim i razočarenje što ju je u filmu bilo tako malo. Na setu to nije ni primećivala jer joj je samo njeno prisustvo u društvu velikih glumaca bilo fascinatno. Međutim, i to snimanje ostalo joj je u divnom sećanju po druženju sa Vesnom Čipčić, Nedom Arnerić, Mimom Karadžićem, Draganom Nikolićem, Božom Nikolićem. Njena prva premijera u pozorištu Ukroćena goropad je generacijska predstava koja je bila prepuna divne čiste energije, snage i mladih talenata. Nataša je vrtoglavi uspeh postigla ulogom u ostvarenju Spasitelj, u kojem je igrala rame uz rame sa Denisom Kvejdom i koji joj je na tren približio Holivud. Ipak, njena želja za karijerom u svojoj zemlji pobedila je poriv za odlaskom u Ameriku.
Nataša je ostvarila mnogobrojne uloge u filmovima i TV serijema: Klopka, Profesionalac, Rat uživo, Gorki plodoviRanjeni orao, Cvat lipe na Balkanu, Nepobedivo srce, Porodično blago, Folk, Jagodići. Mnogi smatraju da se pozorišnoj publici u najboljem svetlu pokazala igrajući Suzanu u Figarovoj ženidbi, Veliku u Transilvaniji, Neru u drami Tri sestre, Varju u VišnjikuOnu drugu najvažniju ulogu u životu − da postane supruga, donela je nakon godinu i po dana zabavljanja sa sadašnjim suprugom biznismenom Nenadom Šarencem. Sa punih dvadeset pet godina, 14. septembra 1997, stala je na ludi kamen, a tri i po godine kasnije ostvarila se kao majka.

Izvori: story.rs, opusteno.rs.

natasa ninkovicglumicafilmpozoristena danasnji dan

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.