Nataša Jović Trivić dobitnica nagrade Breda Kalef

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2019, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nataša Jović Trivić dobitnica nagrade "Breda Kalef"

Prvakinja Opere, mecosopran Nataša Jović Trivić je ovogodišnja dobitnica operske nagrade Fondacije "Breda Kalef" koja se dodeljuje za najbolje interpretiranu mecosopransku ulogu u prethodnoj sezoni na sceni Narodnog pozorišta, saopštili su iz Nacionalnog teatra.

To je ujedno i jedina nagrada za pevačice mecosoranskog faha kod nas, a u konkurenciji su sve domaće i gostujuće pevačice koje u jednoj sezoni nastupaju u operama Narodnog pozorišta.

Žiri u sastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Breda Kalef, Jasmna Trumbetaš Petrović, Dragan Stevović, Vesna Stefanović i Mirko Levi jednoglasno je odlučio da ovogodišnja Nagrada pripadne Nataši Jović Trivić za ulogu Ulrike u predstavi "Bal pod maskama"

Nagrada će Jović Trivić biti uručena u subotu 26.januara uoči predstave "Bal pod maskama" na velikoj sceni Narodnog pozorišta. Priznanje se sastoji od Plakete i novčanog dela.

Dosadašnje dobitnice nagrade "Breda Kalef" su Jelena Vlahović i Višnja Pavlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nataša Jović Trivić ovogodišnja lauretkinja nagrade "Breda Kalef"

Izvor: B92, 25.Jan.2019, 10:48

Prvakinja Opere, mecosopran Nataša Jović Trivić je ovogodišnja dobitnica operske nagrade Fondacije "Breda Кalef" koja se dodeljuje za najbolje interpretiranu mecosopransku ulogu u prethodnoj sezoni na sceni Narodnog pozorišta...To je ujedno i jedina nagrada za pevačice mecosoranskog faha kod nas,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.