Nastavnici: Planovi i programi preopširni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2010, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavnici: Planovi i programi preopširni

ČAČAK - Članovi Društva za srpski jezik i književnost Moravičkog okruga, uputili su danas otvoreno pismo Ministarstvu prosvete kojim upozoravaju da su nastavni programi i planovi preopširni i traže da ubuduće i sami učestvuju u njihovom donošenju.

Profesori srpskog jezika i književnosti osnovnih i srednjih škola, u pismu tvrde da su usvojeni programi glomazni, preopširni i često neprilagođeni uzrastu učenika.

U pismu se navodi i da važeći programi i planovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sadrže prevelik broj književno-teorijskih i gramatičkih pojmova, sa mnogo apstraktnih i nerazumljivih formulacija, pa nastavnicima i učenicima ostaje malo vremena da se bave samim jezikom i kvalitetnom obradom vrednih književnih dela.

Nastavnici smatraju da je broj časova maternjeg jezika mali, zbog čega đaci iz svojih škola ponesu nedovoljno znanja i ističu da će se, ukoliko njihovi zahtevi ne budu prihvaćeni, obratiti đačkim roditeljima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.