Izvor: B92, 28.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno suđenje za "Ovčaru"

Beograd -- Suđenje optuženima za zločin na "Ovčari" nastavljeno je u utorak.

Suđenje u Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu nastavljeno je davanjem iskaza drugog svedoka-saradnika, a taj deo pretresa je zatvoren za javnost. U ponedeljak su odbranu izneli optuženi Nada Kalaba i Miroslav Đanković, koji su negirali optužbe i za ubistvo 192 hrvatska ratna zarobljenika okrivili prvog svedoka-saradnika koji je dao iskaz.

Prema optužnici, podignutoj 4. decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2003, Miroljub Vujović i Stanko Vujanović su, kao komandant Teritorijalne odbrane Vukovara i njegov zamenik, organizovali i naredili ubistvo i mučenje 192 pripadnika hrvatskih oružanih formacija koji su položili oružje pripadnicima JNA. U streljanju ratnih zarobljenika, prema optužnici, učestvovali su Jovica Perić, Ivan Atanasijević, Milan Vojnović, Predrag Madžarac i više neidentifikovanih pripadnika TO.

Na osnovu dodatne optužnice, podignute 24. maja ove godine, od 29. jula sudi se i Milanu Lančužaninu, Marku Ljuboji, Predragu Milojeviću, Vuji Zlataru, Goranu Mugoši, Đorđu Šošiću, Miroslavu Djankoviću, Slobodanu Katiću, Nadi Kalaba, Milanu Buliću i Predragu Dragoviću.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.