Izvor: B92, 31.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno suđenje za "Ovčaru"

Beograd -- Suđenje optuženima za ratni zločin na "Ovčari" u utorak je nastavljeno pred Specijalnim sudom za ratne zločine.

U utorak je svedočio prvi od dvojice svedoka-saradnika. Kako saznaje B92, ovaj svedok je navodio imena optuženih, detaljno govorio o dogadjajima pred vukovarskom kasarnom, ispred hangara na Ovčari i likvidaciji najmanje 192 hrvatska zarobljenika. Svedok-saradnik ponovio je gotovo sve što je naveo i u istrazi, dodajući kako je iskreno potresen i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mu je žao zbog svega što se na Ovčari dogodilo.

Nakon što je počeo da odgovara na pitanja odbrane, zastupnika oštećenih, članova sudskog veća i optuženih, sudjenje je prekinuto, jer je se svedok žalio da se oseća loše i zatražio da se njegovo ispitivanje nastavi sutra. Pored još jednog svedoka, u nastavku dokaznog postupka svoj iskaz bi do kraja ovog dela dokaznog postupka trebalo da daju i četvorica svedoka tužilaštva iz Hrvatske. Sudsko veće je na početku današnjeg sudjenja odbacilo predlog odbrane optuženih da svedoci saradnici ne budu saslušani u tom svojstvu. Odbrana je tvrdila da se ovaj status u Zakonu o krivičnom postupku vezuje se za kriminalnu grupu.

Javnost je isključena sa ovog dela procesa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.