Nastavljamo da blokiramo, Albanija može

Izvor: B92, 11.Jan.2022, 08:34

"Nastavljamo da blokiramo, Albanija može"

Sofija -- Na sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost Bugarske odlučeno je da ta zemlja nastavi da blokira evropske integracije Severne Makedonije.

Istovremeno, doneta je odluka i da se Albaniji da zeleno svetlo za početak pristupnih pregovora sa EU.

Bugarski predsednik Rumen Radev istakao je nakon sastanka, kojem su prisustvovali novi premijer Kiril Petkov i predstavnici svih parlamentarnih partija, da Albanija ne treba da čeka Severnu Makedoniju i da joj treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dozvoliti da počne pregovore sa EU.

"Davanje saglasnosti za početak pregovora za Severnu Makedoniju sa EU ne treba vezivati za rokove, već za stvarna dostignuća, uključujući prava makedonskih Bugara", istakao je Radev, prenosi Plus info.

Prema njegovim rečima, na sastanku je ocenjeno da, četiri godine nakon potpisivanja Ugovora o prijateljstvu, dobrosusedskim odnosima i saradnji dve zemlje iz 2017. godine, Severna Makedonija nije učinila dovoljno na njegovoj primeni i da ne daje garancije za njegovo ispunjenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SEVERNA MAKEDONIJA UDARILA U ZID: Albanija dobila dozvolu od Bugarske za EVROSPKE integracije - Skoplje se bori za svoj identitet

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2022

Na sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost Bugarske odlučeno je da ta zemlja nastavi da blokira evropske integracije Severne Makedonije, a da Albaniji da zeleno svetlo za početak pristupnih pregovora sa EU...- Davanje saglasnosti za početak pregovora za Severnu Makedoniju sa EU ne treba vezivati...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.