Nastavlja se rat crnogorskih klanova VIDEO

Izvor: B92, 30.Mar.2018, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se rat crnogorskih klanova VIDEO

Podgorica -- Nastavak likvidacija pripadnika Škaljarskog i Kavačkog klana se nastavlja.

U Podgorici je poginuo 31-godišnji Dražen Čađenović, blizak Kavačkom kriminalnom klanu.

On je parkirao svoj blindirani BMW u garažu zgrade na Rimskom trgu, kada je došlo do eksplozije.

Ko se mača lati od mača i gine, moglo bi da se kaže u slučaju pogibije Baranina Dražena Čađenovića, jer tragovi ukazuju da je možda sam aktivirao eksploziv u kolima, mada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postoji mogućnost i da je bomba daljinski aktivirana.

“Ali ako to jeste ubistvo, onda je to nažalost samo nastavak obračuna koji ne staju, i koji traju već poslednjih pet-šest godina, i to su kao spojeni sudovi, Srbija i CG, ko se gde nalazi, tako ga i napadaju“, rekao je Vuk Z. Cvijić, novinar “Blica“.

Eksplozija u Podgorici uzdrmala je ceo kvart, a pored Čađenovića povređen je i čuvar podzemne garaže. Uviđaj su pratili stanari okolnih zgrada koje je uplašila detonacija.

“Zaista je teško večeras kazati da svi možemo da se osećamo bezbedno. Moglo se tu naći više slučajnih prolaznika. Rat kriminalnih klanova ulazi u sve težu fazu i to stavlja državu pred dodatna iskušenja. Ipak to je prateći problem ubrzanog civilizacijskog razvoja i siguran sam da će Crna Gora smoći snage da iskoreni i taj problem“, naveo je predsednik DPS Milo Đukanović.

Čađenović je bio osumnjičen da je sa Duškom Roganovićem, pripadnikom Kavačkog klana, 2009. godine učestvovao u ubistvu jednog od vođa navijača Crvene zvezde Marka Vesnića u Igalu.

I Roganović je prošle godine ostao bez nogu u eksploziji bombe podmetnute pod njegov automobil u Herceg Novom.

“Mi znamo nažalost da se i vođe klanova koji su formalno iz CG, imaju državljanstvo CG nalaze u Srbiji. Neki koji čak nisu, ovi mlađi, imali državljanstvo Srbije, dobijali su na čudne načine državljanstvo Srbije. Tako da je to teritorija Srbije i CG gde se ti klanovi obračunavaju“, dodao je Cvijić

Rođeni brat Duška Roganovića Vladimir uhapšen je u Beogradu prošle godine, kada je pokušao da dobije srpska dokumenta koristeći se falsifikatima. On je tada osuđen na godinu dana zatvora, ali je insistirao da bude izručen Crnoj Gori, jer se plašio za svoju bezbednost. Zbog toga je platio i privatni avion, jer se bojao da ga u Spuški zatvor prevozi policijska marica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.