Nastavlja se rad na Zojinom zakonu

Izvor: B92, 04.Jan.2015, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se rad na Zojinom zakonu

U Ministarstvu zadravlja sutra će biti nastavljen rad na "Zojinom zakonu" sa pravnicima tog ministarstva, rekao je narodni poslanik iz Niša Dušan Milisavljević.

Pozvani smo da u Ministarstvu zadrvlja razgovaramo i dogovorimo modalitete "Zojinog zakona", rekao je Milisavljević i dodao da će u razgovorima učestvovati i Zojina majka Bojana Mirosavljević koja se zalaže za zakon kako bi druga deca imala svoju šansu koju Zoja nije imala.

"Imamo obećanje ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (Zlatibora) Lončara da će 'Zojin zakon' biti donet na prvoj narednoj sednici Narodne skupštine koja bi bila zakazana, prema informacijama koje imam iz Narodne skupštine, 15. januara", naveo je Milisavljević.

Milisavljević, koji je više puta ubeđivao poslanike da usvoje "Zojin zakon", kaže da bi voleo da se to desi i da jedna od tačaka dnevnog reda vanredne sednice 15. januara bude "Zojin zakon".

On je napomenuo da će se u Ministarstvu zadravlja sa pravnicima razgovarati o rešenjima i kako da "Zojin zakon" i Narodnoj skupštini bude usvojen jednoglasno.

"Zojinim zakonom" bilo bi predviđeno pravo dece kojoj u određenom roku dijagnoza ne može biti utvrđena u zemlji, da to bude učinjeno u nekoj od laboratorija u inostrannstvu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.