Nastavlja se RAT Amerike i Turske: Pentagon PRETI TEŠKIM POSLEDICAMA, Erdogan ČVRSTO ODLUČIO - S-400

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se "RAT" Amerike i Turske: Pentagon PRETI TEŠKIM POSLEDICAMA, Erdogan ČVRSTO ODLUČIO - S-400

Američki vojni resor zapretio je Turskoj "teškim posledicama" u slučaju da se kupovina ruskog protivraketnog sistema S-400 realizuje, prenosi američki list "Hil".

Kako se navodi, to je izjavio sam portparol Pentagona Čarls Samers koji je takođe rekao i da će se ta kupovina izuzetno loše odraziti na celokupnu vojnu saradnju između Amerike i Turske.

- Ako Turska realizuje kupovinu ruskih sistema, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ona zasigurno neće dobiti naše avione F-35, kao ni protivvazdušne sisteme "Patriot" - istakao je.

Turkey to start deploying Russian S-400 missile systems in Octoberhttps://t.co/AViWJ1KH0R pic.twitter.com/uiDHmYV2Jk

— TASS (@tassagency_en) March 8, 2019

List, međutim, podseća da su turske vlasti po tom pitanju zauzele izuzetno čvrst stav što je i pokrenulo čitav "rat" između Ankare i Vašingtona.

Prema planu, četiri divizije ruskih sistema S-400 biće isporučeno Turskoj već ove godine, a njihovo razmeštanje planirano je za oktobar.

"CIRKON" I "SATANA" Ovo je smrtonosno oružje kojim je Putin zapretio Americi (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: Ako uzmu S-400, neće dobiti ni F-35 ni „patriote“ - Pentagon zapretio Turskoj

Izvor: Vostok.rs, 09.Mar.2019

Izvor: Vostok / RT . Ni borbeni avion F-35 pete generacije, ni PVO sistemi „patriot“ neće biti dostupni turskoj vojsci kada dobiju ruske PVO sisteme S-400, zapretio je portparol Pentagona. "Mogu vam reći da ako Turska uzme S-400 uslediće pogubne posledice u smislu naših vojnih odnosa...

Nastavak na Vostok.rs...

PENTAGON ŽESTOKO PRETI TURSKOJ ZBOG KUPOVINE S-400 OD RUSA: Posledice će biti TEŠKE!

Izvor: Kurir, 09.Mar.2019

Pentagon je zapretio Turskoj "teškim posledicama" u slučaju da se kupovina ruskog protivraketnog sistema S-400 realizuje, prenosi americki list Hil.

Nastavak na Kurir...

Razmeštanje PVO sistema S-400 u Turskoj u oktobru ove godine

Izvor: Vostok.rs, 09.Mar.2019

Proces razmeštanja ruskih raketnih sistema S-400 u Turskoj bi trebalo da bude pokrenut u oktobru ove godine, izjavio je za RIA Novosti turski ministar odbrane Hulusi Akara.. Kako je precizirao, trenutno turske odbrambene snage razmatraju na kojim lokacijama bi bilo najbolje rasporediti te sisteme. Akara...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.