Nastavak suđenja po tužbi Andreja Vučića

Izvor: Press, 10.Jul.2015, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja po tužbi Andreja Vučića

Suđenje po tužbi Andreja Vučića, brata premijera Srbije, povodom nelegalnog osnivanja fantomske firme Asomakum, trebalo bi da se nastavi danas u Privrednom sudu u Beogradu.
       Premijerov brat podneo je tužbu sudu kojom traži utvrđivanje ništavosti akta o osnivanju te firme jer je nastao korišćenjem falsifikata, odnosno osnovala ga je osoba koja je koristila njegovu falsifikovanu ličnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kartu. Sud bi trebalo da izvrši uvid u spise predmeta u postupku koji vodi Više tužilaštvo u Beogradu, protiv osumnjičenih za osnivanje više fantomskih firmi, među kojima je i firma Asomakum. Vučićev punomoćnik tvrdi da u tom spisu postoji i grafološko veštačenje potpisa, koji dokazuje falsifikat. Andrej Vučić je na prošlom ročištu saslušan kao svedok u tom postupku, kada je naveo da se slučaj fantomske firme osnovane falsifikatom njegove lične karte već godinama ciljano "razvlači" da bi se nanela šteta njegovom bratu, premijeru Srbije. On smatra da je tu reč o dobro organizovanoj akciji, kako je naveo, korumpiranih delova policije i sudstva, u sprezi sa politikom. Andrej Vučić je napomenuo da je od 2010. godine više puta davao izjave povodom te firme Poreskoj upravi, policiji, u Privrednom sudu i u Palati pravde, i da je svaki put konstatovano da je reč o falsifikovanoj ličnoj karti. Inače, 10. aprila u velikoj policijskoj akciji uhapšeno je 11 osumnjičenih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i firma "Asomakum", registrovana na falsifikovanu ličnu kartu Andreja Vučića, brata premijera Srbije. Osumnjičeni se terete za pranje novca, kao i zloupotrebu položaja odgovornog lica, kojima su državu oštetili za najmanje 300.000 evra. Da je reč o falsifikatu utvrđeno je grafološkim veštačenjem, što je ranije potvrdio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Pitanje poslovanja tog preduzeća pokrenuo je prošle jeseni u Skupštini Srbije,  poslanik NS Zoran Živković.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Nastavak suđenja po tužbi Andreja Vučića

Izvor: Studio B, 10.Jul.2015

Suđenje po tužbi Andreja Vučića, brata premijera Srbije, povodom nelegalnog osnivanja fantomske firme Asomakum, trebalo bi da se nastavi danas u Privrednom sudu u Beogradu. ..Premijerov brat podneo je tužbu sudu kojom traži utvrđivanje ništavosti akta o osnivanju te firme jer je nastao korišćenjem...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.