Nastavak pripremnog ročišta Rebrači odložen za maj

Izvor: Press, 20.Apr.2016, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak pripremnog ročišta Rebrači odložen za maj

U Višem sudu u Beogradu danas je zbog izostanka sudije odložen nastavak pripremnog ročišta u procesu protiv nekadašnje manekenke Katarine Rebrače i njenih saradnica, povodom optužbi da su protivpravno prisvojile 37 miliona dinara iz fonda za prevenciju raka dojke.
foto: tanjug.rs
U Višem sudu u Beogradu danas je zbog izostanka sudije odložen nastavak pripremnog ročišta u procesu protiv nekadašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << manekenke Katarine Rebrače i njenih saradnica, povodom optužbi da su protivpravno prisvojile 37 miliona dinara iz fonda za prevenciju raka dojke.
Ročište, koje je bez prisustva javnosti započeto u martu, odloženo je za 25. maj.
Nakon što bude okončano pripremno ročište, na kome se utvrđuje koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja, sud će zakazati početak suđenja kojem će javnost moći da prisustuvuje.
Ovaj postupak pokrenut je 2010. godine, a suđenje koje je bilo u poodmakloj fazi saslušanja svedoka, zbog promene predsednika sudskog veća krenulo je ispočetka ovog marta.
Osim Rebrači sudi se i njenoj majci Sandrini Bogunović, Sladani Mironiji i Mirjani Hristić.
Optužene su za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.
Terete da su, od marta 2006. do aprila 2010, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana". 
Vlasnica Fonda "Katarina Rebrača" je ranije u odbrani odbacila sve navode optužnice i za svoje hapšenje optužila je i tadašnjeg direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Nenada Borojevića, koji je u januaru 2012. počinio samoubistvo, jer je i sam bio procesuiran u drugom postupku pred Specijalnim sudom. 
Ona je tvrdila da novčana sredstva Fonda nije koristila za lične potrebe, jer je imala i druge prihode, napominjući da je pogrešila što određene donacije nije odmah prosledila za namene za koje su uplaćene.
Rebrača je fond osnovala u maju 2006. godine.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Katarina Rebrača poljubila vrata kod sudije

Izvor: Blic, 21.Apr.2016, 06:39

Drugo pripremno ročište na suđenju bivšoj manekenki Katarini Rebrači zbog nelegalnog prisvajanja 37 miliona dinara iz "Fonda za prevenciju raka dojke" odloženo je juče zbog izostanka postupajućeg sudije...Tim odlaganjem se glavni pretres u ovom slučaju praktično prolongira za jun, kada bi,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.