Naši talenti su osvojili Srbiju

Izvor: Blic, 27.Dec.2009, 03:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naši talenti su osvojili Srbiju

Ivana Bajić, voditeljka kviza „Ja imam talenat“ koju smo nekoliko meseci gledali na našim ekranima u ulozi domaćina zajedno s Vladom Aleksićem, pred kraj prve sezone ovog takmičarskog šou programa, priča o takmičarima, neotkrivenim talentima i otkriva male tajne iz bekstejdža.

Koliko je sam projekat „Ja imam talenat" težak i zahtevan za realizaciju?

– Što se tiče voditeljskog posla, on se grana na dva sata tokom nedelje za fiting (izbor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i proba garderobe) u petak, sastanak sa producentom oko adaptacije teksta prema našem senzibilitetu. Vlada i ja smišljamo rekvizitu kojom ćemo uobličiti neku foru, nedeljom je proba s rediteljem, a onda gledamo talente dok vežbaju za nastup, što je najzabavniji deo posla. Ponedeljak je dan snimanja koji se sastoji od generalne probe, pa šminka i frizura za emisiju i onda počinje najlepši deo, takmičenje.

Kako ste se vi i kolega Vlada pripremali za emisije uživo?

– Obično ja dođem kod njega kući i onda menjam tekst scenarija, a Vlada izmišlja razne rekvizite koje koristimo za predstavljanje nekog takmičara. Onda ja hoću da pijem kafu i ćaskam, a on me tera da radimo. Meni stalno zvoni telefon i on se nervira, ali onda ja uradim sve glumačke tačke kako treba, pa se on oraspoloži i onda zovemo Sašku koja je zadužena za nas, razmažene voditelje i tražimo joj najneverovatnije stvari koje je naravno nemoguće nabaviti i tako... Zabavno je, žao mi je što se bliži kraj.

Kakvu ste saradnju imali sa žirijem i šta mislite o njihovom ocenjivanju takmičara?

Veliko finale

Veliko finale šou programa „Ja imam talenat" biće održano sutra. U finalu će učestvovati deset takmičara. Gledaoci i tročalni žiri koji čine Danica Maksimović, Ivan Tasovac i Aleksandar Milić Mili izabraće pobednika koji će otići kući s nagradom od 100.000 evra i ugovorom za karijeru.

– Sjajnu. Danica je pravi profesionalac, Ivana i Milija privatno poznajem, tako da mogu iz njihovog pogleda ili gestikulacije da skapiram šta misle o nekom nastupu. Posle emisije često idemo na piće gde detaljno raspravljamo o nastupima. Nije njima nimalo lako, svaki takmičar sa sobom nosi neku priču, svaki od njih se maksimalno trudio da bude najbolji za svoj nastup, a ponekad su finese u pitanju.

Ko je ispao a ima talenat da uspe?

– Grupa „!" i Nela Vukotić, ali videli su ih milioni ljudi, sigurna sam da će se njihova imena uskoro pojaviti u mnogim projektima.

Ko je najviše napredovao u poređenju s kvalifikacionim emisijama?

– Mnogi, ali u veliko finale su ušli svi oni koji su pored nastupa radili na svojim ličnim kvalitetima, šarmu, zavođenju publike i žirija, stavu, samouverenosti. Jer talenat je kompletan kada ti sam bezgranično veruješ u to.

Kako će izgledati finalno veče u ponedeljak?

– Neverovatno. Danima se radi na scenskim nastupima, stilizaciji, koreografijama, baš će biti pravi takmičarski šou. Imate deset ljudi koji žele da pobede i svih deset su neverovatni talenti. Uzbuđenje je veliko i mislim da će to biti pravi spektakl. Jedva čekam!

Povratak na male ekrane

Nakon emisije „Go play" od pre nekoliko godina, vratila si se na televiziju samo za ovaj projekat ili planiraš još neke televizijske akcije?

– Sandrina Anđić, izvršni producent emisije, moja je dugogodišnja drugarica koja živi i radi u Berlinu i ima sjajnu karijeru kao filmski reditelj. Godinama me je „davila" pričom kako će se vratiti u „svoju zemlju" sa projektom koji će biti veliki, human i koji će promeniti živote mnogim ljudima. Ove godine je to i uradila. Kada mi je rekla da želi da sarađujemo, nije bilo šanse da kažem ne.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.