Naši napravili crnu listu nepodobnih NVO

Izvor: Studio B, 12.Nov.2012, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Naši" napravili crnu listu nepodobnih NVO

Ekstremistička organizacija "Naši" objavila je spisak, kako su naveli na svom sajtu, "antisrpskih nevladinih organizacija" i zatražila od vlade da im u najhitnijem roku zabrani rad.

Na spisku navodi 20-ak nevladinih organizacija, poznatih po promociji ljudskih prava i mirovnom aktivizmu, od kojih su neke još iz vremena devedesetih na udaru režima i nacionalističkih grupa. Na listi su Fond za humanitarno pravo, Helsinški odbor, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Amnesti Internešnl, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Centar za kulturnu dekontaminaciju, Peščanik, Egzit i Inicijativa mladih za ljudska prava, Kvirija centar, Građanske inicijative, Gej-strejt alijansa.

"Delovanje pomenutih organizacija je u najgrubljem sukobu sa interesima građana Srbije i Republike Srbije i njenim zakonima. U najčešćim slučajevima ove organizacije i njihove vođe rade po principu čiste lične materijalne dobiti" stoji pored ostalog na sajtu organizacije "Naši".

 

Pre nekoliko meseci, aktuelni pomoćnik ministra kulture zadužen za medije Dragan Kolarević objavio je na jednom internet portalu "spisak nosilaca i izvršilaca pogubne atisrpske kulturne politike".

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKANDAL! “Naši” napravili “crnu listu” nepodobnih NVO!

Izvor: Telegraf.rs, 12.Nov.2012

Na listi su Fond za humanitarno pravo, Helsinški odbor, Amnesti Internešnl, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Peščanik, Egzit i Inicijativa mladih za ljudska prava, Kvirija centar, Građanske inicijative, Gej-strejt alijansa..

Nastavak na Telegraf.rs...

"Naši" sastavili crnu listu NVO

Izvor: Radio 021, 12.Nov.2012

Ekstremistička organizacija "Naši" objavila je spisak, kako su naveli na svom sajtu, "antisrpskih nevladinih organizacija" i zatražila od vlade da im u najhitnijem roku zabrani rad.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.