Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2016, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naseru Oriću ukinute sve mjere zabrane

SARAJEVO - Sud BiH ukinuo je sve mjere zabrane ratnom komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću, kojeg Tužilaštvo BiH tereti za ratne zločine počinjene na području Srebrenice u julu 1992. godine, potvrdila je Srni Orićev branilac Lejla Čović.

Sud BiH juče je donio odluku kojom je Oriću ukinuto ograničeno kretanje na teritoriji Federacije BiH i obavezno javljanje nadležnim policijskim organima jednom mjesečno.

Ovom odlukom, Oriću je sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dozvoljeno da prelazi granicu BiH, odnosno da napušta zemlju.

Orić je uhapšen 10. juna prošle godine prilikom ulaska u Švajcarsku po potjernici iz Srbije, nakon čega mu je određen ekstradicioni pritvor u trajanju od 14 dana.

BiH je, na zahtjev pravosudnih institucija, izručen 26. juna prošle godine.

U Sudu BiH u toku je sudski proces protiv Orića i njegovog saborca Sabahudina Muhića za krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Oni su optuženi su da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenika srpske nacionalnosti - Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.