Izvor: Blic, 27.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Našeg komentatora tešile kolege iz Afrike

Našeg komentatora tešile kolege iz Afrike

POŽEGA - Jedanaestogodišnji Ognjen Stanisavljević iz Požege nije više komentator utakmica naše fudbalske reprezentacije na dečjem sajtu Bi-Bi-Sija, jer su naši fudbaleri neslavno završili takmičenje već u prvom krugu. Mladi Požežanin bio je jedini mališan sa prostora Srbije i Crne Gore koji je na konkursu Bi-Bi-Sija izabran za ovlašćenog komentatora utakmica svoje reprezentacije na dečjem sajtu ove velike svetske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << televizijske mreže.

U konkurenciji brojnih mališana, uzrasta od 10 do 14 godina, Ognjen se za ovaj posao preporučio odličnim poznavanjem engleskog jezika, izvanrednim ocenama u školi i činjenicom da je dobar sportista.

- Golman sam pionira u FK Sloga, a preko zime aktivno treniram skijanje u PDS-u Kopaonik iz Beograda - kaže Ognjen, unuk Neše Lazovića, nekada legendarnog golmana požeškog fudbala.

- Bio sam neizmerno srećan kad su me izabrali za ovaj posao, ali sam se kasnije strašno pokajao što sam se uopšte prijavljivao. Zamislite, moji drugari i iz afričkih zemalja pišu hvalospeve o igri svojih reprezentacija, a ja treba da napišem komentar posle utakmice sa Argentinom. Bilo me sramota kao da sam ja igrao. Nekoliko kolega, komentatora iz drugih zemalja, poslalo mi je i-mail da me uteše i ohrabre.

Pokušao je Ognjen, u svojim komentarima, da koliko-toliko opravda lošu igru svojih ljubimaca. Nakon utakmice sa Obalom Slonovače, u završnoj rečenici svog komentara on piše: 'U svakom slučaju, i dalje volim fudbal i svoju reprezentaciju i nadam se da će doći bolji dani na nekom narednom svetskom prvenstvu. A možda ću i ja biti na njenom golu.'

Ognjen i dalje prati Svetsko prvenstvo. Kao stručni komentator daje podjednake šanse Brazilu, Nemačkoj i Engleskoj. Pošto su naši ispali, navija za Engleze, a za Lamparda kaže da je igrač po njegovom ukusu.

Dušan Jovanović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.