Naš cilj je EU, ali ćemo umeti da štitimo svoje interese

Izvor: B92, 10.Sep.2016, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Naš cilj je EU, ali ćemo umeti da štitimo svoje interese"

Premijer Aleksandar Vučić rekao je, posle sednice Vlade kojoj je prisustvovao EU komesar Johanes Han, da će se Srbija, kad je reč o regionu, ponašati odgovorno.

Takođe, dodao je da je strateški cilj Srbije članstvo u EU, ali da će umeti da štiti svoje nacionalne i državne interese.

"Kad nismo saglasni sa EU u svemu, to ćemo jasno iskazati, ali zelimo da pripadamo tom tipu društva, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da delimo te vrednosti i mislim da ćemo do mnogih rešenja u budućnosti morati i želeti i hteti da dođemo", rekoa je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Johanesom Hanom.

Na sednici vlade, kojoj je Han prisutvovao, razgovaralo se o evropskom putu Srbije, obavezama koje Srbija ima, posebno u okviru Poglavlja 35, koje je, kako kaže Vučić, za Srbiju najteže, jer se radi o Kosovu.

Kako je rekao, bilo je reči i o poglavljima koja će tek biti otvorena, poput poglavlja 5, 25, 26 i 20, kao i o ekonomskom napretku i boljem životu za građanje Srbije i regionalnoj saradnji.

"Han je iskreni prijatelj Srbije", rekao je Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Naš cilj je EU, ali će..."

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2016

Premijer Aleksandar Vučić rekao je, posle sednice Vlade kojoj je prisustvovao EU komesar Johanes Han, da će se Srbija, kad je reč o regionu, ponašati odgovorno...Takođe, dodao je da je strateški cilj Srbije članstvo u EU, ali da će umeti da štiti svoje nacionalne i državne interese...- Kad...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.