Narodno pozorište slavi 145. rođendan

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2013, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodno pozorište slavi 145. rođendan

Narodno pozorište u Beogradu obeležilo je danas 145 godina postojanja, a nagradu "Raša Plaović" dobio je glumac Vojin Ćetković za ulogu Otela u predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta koju je režirao Miloš Lolić.

"Čast mi je što će moje ime biti na tabli u foajeu Narodnog pozorišta. Postideo sam se kada sam pročitao obrazloženje žirija", rekao je Ćetković novinarima.

Žiri, na čelu s glumcem Igorom Đorđevićem, u kojem su bili Raško Jovanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rediteljka Ana Grigorović, dramaturg Slavko Milanović i teatrolog Boban Jeftić u obrazloženju odluke naveo je da je Ćetković ostvario istinsku glumačku bravuru.

Pored nagrade "Raša Plaović", po odluci Upravnog odbora Narodnog pozorišta danas je dodeljena i nagrada za najbolju predstavu u sezoni operskom ansamblu za predstavu "Aida" u režiji Dejana Miladinovića.

Za najbolja individualna umetnička ostvarenja nagrade su dodeljene Miodragu Krivokapiću, Tamari Pingović, Sanji Kerkez, Jasmini Trumbetaš Petrović i Mariji Vicković. Dodeljene su i plakete baletskom igraču u penziji Dušanu Simoviću, kao i pečati prvaku drame Marku Nikoliću, prvakinji opere Veri Miranović Mikić i reditelju Dejanu Miladinoviću. Zaslužnima za rad Narodnog pozorišta dodeljeni su i  srebrnjaci, pohvale, zlatne značke i povelje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Narodno pozorište slavi 145. rođendan

Izvor: Dzungla.org, 22.Nov.2013

Narodno pozorište u Beogradu obeležilo je danas 145 godina postojanja, a nagradu „Raša Plaović“ dobio je glumac Vojin Ćetković za ulogu Otela u predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta koju je režirao Miloš Lolić. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.