Narodne partije Austrije želi krst u svakoj bečkoj učionici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2020, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodne partije Austrije želi krst u svakoj bečkoj učionici

Odbor Narodne partije Austrije (OVP) u Beču želi da u svim učionicama bude postavljen krst, kao mera kojom bi se u glavnom gradu prekinula politika "dobrodošlice" vladajuće koalicije Socijaldemokratske partije (SPO) i Zelenih.

Član uprave OVP u Beču Markus Velbič zatražio je od gradonačelnika Mihaela Ludviga jasno izjašnjavanje.

Pozvao ga da podrži primenu zahteva savezne vlade, koju čine OVP i Zeleni, o preventivnom pritvoru, kao i o postavljanju krsta u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svim učionicama.

"Beču je konačno potrebno definitivno izjašnjavanje crveno-zelene vlasti koja se suprotstavlja realnosti", poručio je Velbič.

Ovaj zahtev mogao bi iritirati Zelene i time pokvariti raspoloženje u saveznoj vladi kancelara Kurca.

Međutim treba podsetiti da je pre par dana nova ministarka pravosuđa, inače iz redova Zelenih, Alma Zadić zatražila skidanje verskih simbola, to jest krsta iz učionica, što je ostalo bez komentara OVP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.