Narodna stranka: Pljačka građana novim porezom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2020, 17:59

Narodna stranka: Pljačka građana novim porezom

Odbor Narodne stranke za privredu i preduzetništvo saopštio je danas da Ministarstvo finansija dodatno opterećuje građane uvođenjem poreza na pomoćne objekte, jer država "neodgovorno i rasipnički" vodi finansije i račun za svoju nesposobnost ispostavlja građanima.

Rasipnici na vlasti nametanjem većih poreza pune budžet u odsustvu realnih i zdravih prihoda. Porezi na nekretnine su u Srbiji među najvećim u Evropi u apsolutnim iznosima, ali to vlasti nije dovoljno, nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ih još povećava, navodi se u saopštenju.

Narodna stranka ukazuje da porez na stan u kojem živi vlasnik ne postoji u Italiji, Portugaliji, Irskoj, Grčkoj, Mađarskoj i Hrvatskoj, a u svim tim državama je životni standard viši nego u Srbiji.

Ta partija je upozorila da će građani Srbije od januara plaćati porez na bunare, rezervoare, kotlarnice, podrume i šupe za smeštaj ogreva, a poljoprivrednici će plaćati i porez na staje, štale, svinjce, kokošinjce, golubarnike, ambare, koševe, pušnice, krečane i ćumurane.

Pokušaj demantija Ministarstva finansija je bacanje prašine u oči uzburkane javnosti jer je nesporna izmena člana 6a Zakona o porezima na imovinu, gde umesto dosadašnjeg "garaže i garažna mesta" piše "garaže i pomoćni objekti". Polako se građanima izvlači onih 100 evra koje smo navodno dobili na poklon, konstatuje Narodna stranka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.