Naređena najviša borbena gotovost zbog napada na Srbe

Izvor: B92, 29.Sep.2018, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naređena "najviša borbena gotovost zbog napada na Srbe"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, saznaje B92.

Naredba je preneta načelniku Generalštaba Vojske Srbije, a kao razlog se navodi “napad albanskih specijalaca na Srbe na severu Kosova i Metohije”.

Specijalci kosovske policije ušli su u Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, rekli su za RTS >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavnici lokalnih vlasti.

Glavni portparol KFOR Vinćenco Graso izjavio da ta misija nema informacija o tome da su pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU ušli na sever Kosova.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da su na severu Kosova i Metohije uhapšeni Srbi koji nisu počinili nikakvo krivično delo.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je novinarima u Vladi Srbije rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao naređenje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i načelniku Generalštaba VS Milanu Mojsiloviću da podignu na najviši nivo borbene gotovosti svoje institucije - policiju i vojsku.

Đurić je kazao da je na posebnoj lokaciji u toku sastanak Vučića sa načelnikom Generalštaba VS i drugim predstavnicima bezbednosnih struktura.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAZNAJEMO Vučić naredio stavljanje Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti

Izvor: Blic, 29.Sep.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je načelniku generalštaba Milanu Mojsiloviću stavljanje kompretne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti zbog napada albanskih specijalaca na Srbe na severu KiM, saznaje "Blic".

Nastavak na Blic...

Vučić naredio: Stanje najviše borbene gotovosti!

Izvor: Mondo, 29.Sep.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti nakon što su kosovski specijalci upali u objekat u Zubinom potoku...Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija..To je potvrđeno Tanjugu u Kabinetu predsednika, koji je i vrhovni komandant...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.