Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jun.2017, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nar­ko-mu­la" u ve­zi sa gan­gste­rom iz BiH

Mi­ha­ela Mek­o­lum (24), ko­ja je po­zna­ta po to­me što je svo­je­vre­me­no uha­pše­na u Pe­ruu na­kon što je ot­kri­ve­no da pre­no­si dro­gu, u ve­zi je s gan­gste­rom bh. po­ri­je­kla, ko­jeg je upo­zna­la upra­vo u pe­ru­an­skom za­tvo­ru.

Mek­o­lumova je još u za­tvo­ru ima­la taj­ne sas­tan­ke s An­to­ni­jem - Ha­vi­je­rom Ha­mi­do­vi­ćem, ko­ji pri­pra­da je­dnom od naj­zlo­gla­sni­jih kla­no­va ko­ji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se ba­ve ek­splo­ata­ci­jom dje­ce u Evro­pi. Obo­je su slu­ži­li ka­znu u za­tvo­ru "An­kon", u Pe­ruu, a nji­ho­va lju­bav je nas­tav­lje­na i ka­sni­je.

Iako se ona, u me­đu­vre­me­nu, vra­ti­la u Ir­sku, nji­ho­va ve­za je i da­lje ja­ka kao i dok su bo­ra­vi­li u za­tvo­ru u Li­mi.

Pre­ma izvo­ru blis­kom Mek­o­lumovoj, njih dvo­je pla­ni­ra­ju po­no­vni su­sret čim on od­slu­ži svo­ju ka­znu u Pe­ruu. Zasa­d na­vo­dno raz­mje­nju­ju SMS po­ru­ke, jer Ha­mi­do­vić ima još dos­ta za­tvor­ske ka­zne da od­slu­ži.

Me­đu­tim, nji­ho­ve pla­no­ve bi mo­gla ugro­zi­ti bh. po­li­ci­ja, jer na­vo­dno pla­ni­ra­ da ga sa­slu­ša­ čim na­pus­ti za­tvor u Pe­ruu, tj. u slu­ča­ju da se po­ja­vi na bh. tlu, što je ma­lo vje­ro­va­tno. Ha­mi­do­vić pri­pa­da kla­nu ko­ji ima mre­žu od 500 dje­ce ko­ja za njih pro­se na uli­ca­ma evrop­skih pri­jes­to­ni­ca.

Pre­ma izvo­ri­ma blis­kim bez­bje­d­no­snim slu­žba­ma, Ha­mi­do­vić će bi­ti uha­pšen onog mo­men­ta ka­da se po­ja­vi, ako se po­ja­vi u BiH, jer je već se­dam čla­no­va nje­go­ve po­ro­di­ce op­tu­že­no za ek­splo­ata­ci­ju dje­ce, trgo­vi­nu lju­di­ma te pri­si­lu dje­ce na rad. Naj­po­zna­ti­ji čla­no­vi ovog kla­na su otac i dvo­ji­ca si­no­va ko­ji su se ba­vi­li trgo­vi­nom dje­com, ko­ju su odvo­di­li u evrop­ske pri­jes­to­ni­ce po­put Pa­ri­za i Ri­ma, gdje su dje­ca pro­si­la.

Pre­ma ra­ni­jim napi­si­ma, sva­ko di­je­te je dne­vno mo­ra­lo Ha­mi­do­vi­ći­ma da pre­da 300 evra, bi­lo da je ri­ječ o nov­cu od proš­nje ili od dže­pa­re­nja. Uko­li­ko ne ispu­ne dne­vnu oba­ve­zu, dje­ci je pri­je­će­no ba­ti­na­ma.

Ha­vi­jer Ha­mi­do­vić je iz­bje­gao ha­pše­nje s ocem i bra­ćom jer se već na­la­zio u pe­ru­an­skom za­tvo­ru, gdje slu­ži ka­znu zbog trgo­vi­ne nar­ko­ti­ci­ma.

Ina­če, ha­pše­nje Mek­o­lu­mo­ve je bi­la svjet­ska vi­jest, jer je ona s dru­ga­ri­com Me­li­som Rid po­ku­ša­la da pro­kri­ju­mča­ri ko­ka­in vri­je­dan 1,7 mi­li­ona evra. Uha­pše­na je na aero­dro­mu u pe­ru­an­skoj pri­jes­to­ni­ci Li­mi.

Pri­ja­te­lji­ca Mek­o­lu­mo­ve ka­že da se u za­tvo­ru za­lju­bi­la "do uši­ju" u Ha­mi­do­vi­ća, a to­kom bo­rav­ka u za­tvo­ru čak su išli je­dno dru­gom u će­li­ju.

"Njih dvo­je su na­pros­to ne­raz­dvoj­ni", re­kla je nje­na pri­ja­te­lji­ca i do­da­la: "Ha­vi­jer je, ina­če, slab na pla­vu­še, a svo­jim dru­ga­ri­ma u za­tvo­ru je na­vo­dno re­kao da je ona naj­lje­pša dje­voj­ka ko­ju je ika­da vi­dio. Sre­li su se na­kon što je ona pre­ba­če­na u 'An­kon II', gdje je on već slu­žio vi­še­go­diš­nju ka­znu", ka­že ova pri­ja­tel­ji­ca. Na­vo­dno, ovaj za­tvor ni­je za­tvor s ma­ksi­mal­nim obez­bje­đe­njem i njih dvo­je su us­pije­va­li da se vi­đa­ju u svo­jim će­li­ja­ma bez ika­kvih pro­ble­ma.

Ka­da je ona pro­šle go­di­ne pu­šte­na na uslo­vnu slo­bo­du ni­je se odmah vra­ti­la ku­ći, jer je išla sva­ki dan da ga po­sje­ću­je u za­tvor. Ka­da je ko­na­čno otpu­to­va­la iz Pe­rua, Ha­mi­do­vić je na­vo­dno bio po­tpu­no slo­mljen. Ka­ko ka­že nje­na pri­ja­te­lji­ca, ona zna či­me se nje­go­va po­ro­di­ca ba­vi.

(He­rald)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Kladioničarska mafija varala širom bivše Juge

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jun.2017

FO­ČA - Po­li­ci­ja je uhap­si­la 17 Fo­ča­ka zbog su­mnje da su pre­va­ri­li vi­še od 300 kla­di­oni­ča­ra pre­te­žno sa pros­to­ra biv­še Ju­go­sla­vi­je i Za­pa­dne Evro­pe, i to ta­ko što su im uzi­ma­li ve­li­ke svo­te nov­ca, a za­uz­vrat im pu­tem...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.