Napreduje istraga o nestalima

Izvor: Kurir, 30.Sep.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napreduje istraga o nestalima

BEOGRAD - Veći broj osoba saslušan je u istrazi povodom navoda u knjizi Karle del Ponte “Lov" da je na Kosovu kidnapovano nekoliko stotina Srba i Roma i da su ubijeni zarad trgovine ljudskim organima, izjavio je portparol Tužilaštva za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić. On je naveo da je Tužilaštvo povodom ovog slučaja u komunikaciji sa porodicama nestalih i ubijenih Srba sa Kosova, održan je sastanak sa Unmikom, kao i da je razgovarano s predstavnicima Crvenog krsta, te tužilaštvima Haškog tribunala i Albanije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vekarić: Prioritet Mladić i Hadžić

Izvor: B92, 29.Sep.2008, 13:37

Bruno Vekarić (FoNet)..Beograd -- Tužilaštvo za ratne zločine stavilo je akcenat na hapšenje preostale dvojice haških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića, kaže portparol tog tužilaštva... Gostujući u emisji "Kažiprst" B92, Bruno Vekarić je precizirao da je u toku istraga o tome...

Nastavak na B92...

Vekarić: Riješiti slučaj Kepiro zajedno s Mađarskom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Sep.2008

Portparol Tužilaštva  za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić izjavio je da tužilaštvo želi zajednički sa Madjarskom riješiti slučaj bivšeg madjarskog žandarma (94) Šandora Kepiroa, osumnjičenog da je tokom Drugo ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.