Napeto u Libiji: Vlada Libije preuzela delove Haftarovih snaga

Izvor: B92, 22.Maj.2020, 21:42

Napeto u Libiji: Vlada Libije preuzela delove Haftarovih snaga

Međunarodno priznata vlada Libije preuzela je danas delove južnog Tripolija od libijske nacionalne armije Kalife Haftara.

Haftarova 13-mesečna kampanja za zauzimanje prestonice je pod sve većim pritiskom, javlja Rojters.

Borci za vladu nacionalnog sporazuma rekli su da su napredovali u nekoliko okruga i osvojili vojni logor. LNA je saopštila da se već povukla iz tih oblasti čineći time "humanitarni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gest za ramazan".

GNA je uz tursku pomoć poslednjih nedelja napravila iznenadne korake, oduzevši niz gradova od LNA, uključujući strateški važnu vazdušnu bazu Vatija i uništili nekoliko protivničkih sistema protivraketne odbrane ruske proizvodnje.

LNA, koju podržavaju Ujedinjeni Arapski Emirati, Rusija i Egipat, obećala je da će odgovoriti masovnom vazdušnom kampanjom, a u četvrtak je njen portparol Ahmed Mismari rekao da su četiri ratna aviona postala ponovo dostupna.
Pogledaj vesti o: Tripoli

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BUKTE SUKOBI U LIBIJI: Proturske snage zauzele južni Tripoli

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2020

Haftarova 13-mesečna kampanja za zauzimanje prestonice je pod sve većim pritiskom...Međunarodno priznata vlada Libije preuzela je danas delove južnog Tripolija od libijske nacionalne armije Kalife Haftara...Haftarova 13-mesečna kampanja za zauzimanje prestonice je pod sve većim pritiskom, javlja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.