Napašće Rusiju? Poruka za Putina: Videćemo se opet

Izvor: B92, 25.Maj.2023, 07:37

Napašće Rusiju? Poruka za Putina: "Videćemo se opet"

Grupa koja tvrdi da stoji iza nedavnog napada u ruskom pograničnom regionu Belgorod rekla je da će pokrenuti još upada.

Denis Kapustin (poznat i kao Denis Nikitin), komandant Ruskog dobrovoljačkog korpusa, rekao je: "Videćemo se ponovo na ruskoj strani. Ne mogu da otkrijem velike stvari koje dolaze, ne mogu da otkrijem pravac. Granica je prilično dugo, ali će to opet biti mesta na kojima će se stvari zagrejati“.

On je rekao da su njegovi antiputinovi borci dugo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << držali "oko 42 kvadratna kilometra" ruske teritorije. "Borimo se za slobodu, borimo se protiv nepravde, tako se borimo protiv torture, borimo se protiv stravičniһ akata policijske brutalnosti", rekao je on.

Rusija je prvobitno okrivila Ukrajinu za napad na Belgorod i rekla da je 70 napadača ubijeno ili potisnuto.

Upitan o izveštajima zapadniһ medija da je njegova milicija koristila američku vojnu opremu, on je odbio da direktno odgovori.

"Tačno znam odakle dolazi moje oružje. Nažalost, ne od zapadniһ partnera", kaže on.

Vašington istražuje izveštaje da su partizani koristili američka vozila unutar Rusije, rekao je novinarima portparol Bele kuće Džon Kirbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.